Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Test; Samsung Tab S4 Test; Samsung Tab S4
  • Test; Samsung Level Box Slim Test; Samsung Level Box Slim
  • Print je foto’s met de Samsung Image Stamp Print je foto’s met de Samsung Image Stamp
  • Test; Samsung Level Box Slim speaker Test; Samsung Level Box Slim speaker
  • Samsung POWERbot VR7000 robotstofzuiger Samsung POWERbot VR7000 robotstofzuiger
  • Test; Samsung Galaxy S7 en Samsung Gear 360 Test; Samsung Galaxy S7 en Samsung Gear 360
ladygadgets

Test; Samsung GALAXY Note 4

Vorige week kwam ie bij me binnen, de nieuwe (zwarte) Samsung GALAXY Note 4. Maw. de test kon beginnen. Er is een witte en een zwarte versie te koop.

samsung-galaxy-note-4Gelukkig hoef ik niet elke keer handmatig al mijn Android apps te installeren, dus na het inloggen op mijn Gmail account stonden mijn favo apps gelijk op de Note 4. Ik heb in het verleden al wel eens eerder Note 3 getest maar ik was toen nog niet echt onder de indruk van de schrijfmogelijkheden van de S-Pen. Maar die schijnt bij de Note 4 verbeterd te zijn, dus waren mijn verwachtingen op schrijfgebied heel hoog gespannen.

De Samsung GALAXY Note 4 ziet er wel anders uit dan zijn/haar voorgangers, er zit een metalen rand tussen het scherm en de achterkant. En de achterkant is gemaakt van imitatieleer en dit voelt wel lekker aan. Het scherm (5.7 inch) is, zoals je gewend bent van de Samsung Note groot. Hij past of net wel of net niet in je achterzak, maar in een grotere handtas vind ie zeker wel een plekje.

De camera op de Note 4 is er een met 16 mp, en kan je gebruik maken van de optische beeldstabilisatie.  Aan de voorkant zit een 3.7 mp camera. Verder zitten er een aantal apps en features op de Note 4 die je ook vindt op de GALAXY S5.

s penMaar nu dan de S-pen; ik ben gewend om te moeten Swypen en de meeste pennen liggen of niet goed in de hand of schrijven niet lekker of onleesbaar. De Note 4 S-pen schrijft wel iets dunner dan haar voorganger en je daardoor ook een stuk duidelijker schrijven, maar het blijft toch behelpen en dat komt door het kleine scherm van de Note 4. De S-pen heeft een knopje en daarmee kan je tekst selecteren maar dat kan je ook met je vinger doen. Kortom, voor de S-pen hoef je de Note 4 niet te komen, althans dat vind ik. Geef mij maar Swype en ik ben helemaal blij en tevreden.

Vwb. de accu, daarover kan ik kort zijn; die gaat gerust de hele dag mee. Zelfs als ik de hele dag online was en ook regelmatig video’s zat te kijken. En als ie leeg is, laad ie ook supersnel weer op.

Conclusie; de Samsung GALAXY Note 4 doet wat je van een Phablet in deze prijsklasse verwacht en hij is dan ook prima voor iedereen die geen zin heeft om met een smartphone en een tablet op pad te moeten gaan. Ikzelf heb, sinds vorig jaar zomer, de Samsung Tab 3 (8 inch met alleen WiFi) en deze gaat overal met me mee naar toe en ikzelf vind het 8 inch scherm toch net iets prettiger om lang op te kijken en te lezen. (Maar dat is persoonlijk.) De accu gaat gemakkelijk de hele dag mee. Ik vind het een prettig toestel maar vind wel dat ie wel een behoorlijk hoog prijskaartje heeft.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?