You are here: Home » Audio & video » Test; Denon Envaya BT speaker

Test; Denon Envaya BT speaker

geschreven door Constance

Vorige week heb ik de Denon Envaya BT speaker thuis gekregen voor een test Dit model is halverwege dit jaar uitgekomen en dus bij uitstek geschikt voor een zomers feestje en dat zie je ook aan de gekleurde covers die bij de Envaya geleverd worden, maar daarover zo meer.

denon envaya coversDe Denon Envaya is een Bluetooth speaker in het wit of zwart en je kunt de stof onder de grill aanpassen naar jouw smaak of stemming; je krijgt er een roze, grijze, oranje en blauwe cover bij. Er is ook een reistas beschikbaar maar deze wordt niet standaard meegeleverd.

bovenkant denon envayaDe Denon Envaya heeft behalve de gewone BT mogelijkheid ook NFC en ook een AUX aansluiting. Pairing was ook bij deze speaker een fluitje van een cent, je zet je BT aan op je smartphone of tablet, houdt deze bij de Envaya en je kunt luisteren. (Let op; niet elke smartphone heeft de mogelijkheid om via NFC te koppelen.)

Over het geluid van de Envaya kan ik heel kort zijn, dat is prima in orde, zeker omdat ie niet zo heel erg groot is, maar het is ook geen goedkope speaker. Het wisselen van de covers is even een uitzoekwerkje maar pimpt de Envaya wel net even wat meer op. Toch vraag ik me af of je echt regelmatig gaat wisselen van kleur.

achterkant denon envayaDe achterkant van de Envaya kan je uitklappen, zodat ie als standaard dient, maar hij is ook liggend te gebruiken. Dat is wel leuk als je op het strand ligt of in het park maar het is nu november dus ik heb de Envaya binnen moeten testen. En dan is een liggende speaker op je tafel of bureau iets minder handig, want daarvoor is ie net te groot. Uitgeklapt is ie kleiner maar ik vond hem niet heel stabiel staan.

Verder kan je de Envaya ook gebruiken als oplader voor je smartphone of tablet, er zit ook een usb-aansluiting op deze speaker en dat is iets waar ik altijd wel erg blij van wordt.

Conclusie; de Denon Envaya is een leuke BT waarbij de gekleurde covers net iets extra’s geven. Het geluid is prima maar dat moet ook, gezien de prijs (euro 199,00). Ik heb dezelfde kwaliteit speakers getest die voordeliger waren, maar waarschijnlijk vinden de echte Denon-addicts de prijs geen bezwaar. Verder miste ik een reiscover, die had er toch wel mogen zitten, en vond ik de standaard niet heel handig.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?