You are here: Home » Gadget nieuws » Nog meer geld besparen met Smappee

Nog meer geld besparen met Smappee

geschreven door Constance

Een paar maanden geleden heb ik al aandacht besteed aan Smappee, de energiebuddy waarmee je kunt besparen op je stroomrekening. (Je kunt dat artikel hier teruglezen.) Maar met de nieuwste update van de Smappee-app kan je nog veel meer doen met Smappee en is ie nu ook volledig te integreren in de Connected Home-omgeving.

smappeeZo zijn de mogelijkheden om automatisch energie te besparen, met deze update sterk uitgebreid. Wil je dat je tv en de bijbehorende decoder uitgeschakeld worden als je gaat slapen of als er niemand meer thuis is? Of dat de apparatuur in je thuiskantoor uitgezet wordt wanneer je je woning verlaat? Dat kan nu via ‘triggers’. En met de nieuwe ‘trigger’-opties kun je zelfs elektrische toestellen uitschakelen als je verbruik te hoog oploopt of elektrische laders inschakelen als je zonnepanelen veel stroom produceren.

smappee appOok kun je een vakantieschema opstellen dat je aanwezigheid simuleert door ’s avonds een aantal lampen te laten branden en er tegelijk voor zorgt dat de toestellen die via een Smappee-comfortplug aangesloten zijn uitgeschakeld worden. Op die manier verhoogt Smappee je comfort en bespaar je nog meer energie.

smappee koelkast

Daarnaast zijn er verschillende verbeteringen in de app doorgevoerd. Elektrische toestellen in huis worden nu bijvoorbeeld nog beter herkend. Bovendien worden ze voortaan gerangschikt aan de hand van hun stroomverbruik, zodat je onmiddellijk ziet welk apparaat de meeste energie opslurpt. Simpel doorklikken brengt je bij het ‘Toestel DNA’, een visuele ID die zowel inzicht geeft in het energieverbruik per dag, week, maand of jaar als in de kosten die daaraan verbonden zijn. Verder is de installatieprocedure vereenvoudigd en versneld en is het aantal FAQ’s dat gebruikers kunnen raadplegen fors vergroot.

Smappee heeft nu een kanaal op IFTTT (IF This Then That), en bij deze service kan je verbindingen maken tussen heel veel apps en jouw producten. Heb je bijv. de Philips HUE lampen in huis, dan kan je deze, in een bepaalde kleur, laten knipperen wanneer iets in je huis teveel energie gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com