You are here: Home » Gadget test » Test; Samsung GALAXY Tab S

Test; Samsung GALAXY Tab S

geschreven door Constance

Testman en ik hebben nu enige weken de Samsung GALAXY Tab S getest en dit zijn onze bevindingen. Er zijn 2 modellen te koop, de 8.4′ inch en het testexemplaar van 10.5′ inch.

galaxy-tabs

De Samsung GALAXY Tab S heeft een Amoled scherm (ipv. LCD) en dat verschil zie je duidelijk in vergelijking met de oudere/andere Tab modellen, maar dat maakt de Tab S ook gelijk een stukje duurder. Want hiervoor krijg je wel een excellente kleurweergave voor terug en tevens verbruikt een AMOLED scherm minder accu.  De achterkant ziet eruit als de Samsung GALAXY S5, kunststof met kleine gaatjes, en dat geeft het toestel een chique uitstraling.

WP_20140817_15_17_19_Pro

De Tab S heeft een aantal leuke features, zoals Call Forwarding (via Samsung SideSync 3.0) want waar je Smartphone ook ligt, je kunt met de Tab S telefoontjes plegen en ontvangen. Verder heeft een de Tab S een Fingerprint Scanner en daardoor kan elke gebruiker zijn of haar eigen profiel aanmaken en gebruiken. Speciaal voor kleine kinderen is er de Kids Mode en hiermee open je speciale kinderapps, in een eigen omgeving.

Op de Tab S kan je ook aan de slag met Hancom Office, waarmee je documenten gemakkelijk bewerkt, Evernote en Dropbox, waar je al je documenten, foto’s en video’s opslaat. Ook krijg je elke maand een gratis boek en heb je ook toegang tot alle e-books in de Kindle store.

Verder krijg je bij aankoop van de Tab S ook een speciaal giftpack. Daar zitten een aantal leuke dingen in, zoals de 3 maanden gratis toegang tot meer dan 15.000 Engelstalige Marvel Comics en kan je ook gratis gebruik maken van de Marvel Unlimited app. Je krijgt van Blendle euro 2,50 leestegoed en de speciale edities van Vogue cadeau.

Verder een Deezer 3 maanden Premium abonnement, een Asphalt 8 Auto upgrade cadeau t.w.v. $25, Cut the Rope 2 In-game items cadeau t.w.v. $15. Een 2-jarig Dropbox 50GB account, een 12 maanden Evernote 12 maanden Premium abonnement cadeau, een Paypal Kortingsvoucher bij verschillende online websites, een Remote PC 2 jaar proefabonnement cadeau., Blurb Korting twv. $5 op de eerste bestelling van een fotoalbum en tenslotte een Cisco Webex 6 maanden proefabonnement cadeau.

Nu ga ik altijd op pad met mijn Samsung GALAXY Tab 3 (8 inch versie) en dan merk je wel het verschil in formaat. Ikzelf vind de 8.0′ inch modellen net wat handzamer om mee te nemen, maar het fijne grote scherm van de 10.5′ inch vergoed heel veel. Voordeel van een Android toestel is dat je niet meer al je apps hoeft over te zetten, als je al eerder een Android toestel hebt, maw. ik kon beginnen met het lezen van een boek op mijn eigen Tab en dit voortzetten (tijdens de testperiode) op de Tab S.

WP_20140817_15_16_46_Pro

Conclusie; de Samsung GALAXY Tab S is een mooie dunne en handzame tablet die, zeker voor de gamers en iedereen die onderweg naar films of series kijkt, een prima keuze is, mede door het heldere scherm en de mooie kleuren. Toch zou ikzelf (ook prijstechnisch gezien) eerder kiezen voor de 8.4′ inch versie dan de 10.5′ inch.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com