You are here: Home » Gadget nieuws » Test; Nokia Lumia 930

Test; Nokia Lumia 930

geschreven door Constance

Ruim 2 maanden geleden ben ik aanwezig geweest bij de lancering van de (Nokia) Lumia 930 en eindelijk heb ik ruim 2 weken deze Windows Phone 8.1 mogen testen. (Het eerdere artikel vind je hier terug.) En de Lumia 930 is het laatste model dat onder de naam Nokia wordt uitgebracht.

nokia-lumia-930

De Lumia heeft als besturingssysteem Windows Phone 8.1 (mijn huidige Lumia 1020 beschikt nog over Windows Phone 8, en ik hoop dat ik binnenkort ook de upgrade naar 8.1 kan doen) en er zitten wel wat verschillen tussen Windows Phone 8 en 8.1. (Daarover schrijf ik binnenkort een ander artikel.) Verder heeft de Lumia 930 een goede camera, maar deze is lang niet zo goed als die op mijn Lumia 1020, het verschil zit hem toch echt wel in het aantal mp; 20 mp vs 41 mp! Maar zoals eerder gemeld, de Lumia 930 camera maakt prima foto’s en hd videoopnames, en heeft ook Nokia Camera, Storyteller en Creative Studio beschikbaar. En bovendien heeft de Lumia 930 optische beeldstabilisatie en hierdoor zijn bewogen foto’s verleden tijd.

Nokia-Treasure-Tag

De Lumia 930 heeft een mooi groot scherm, 5′ inch, en is er in 4 kleuren; oranje, groen, wit en zwart en tevens zijn er ook 3 verschillende covers te koop in de kleuren zwart met donkergroen, groen met donkergrijs en oranje met donkergrijs. Tevens is de Lumia 930 ook geschikt voor draadloos opladen, dmv. het Fatboy oplaadkussen en je kan ook de Nokia Treasure Tag gebruiken om je toestel ‘op te sporen’ als je hem ergens hebt neergelegd.

image 20140816_211551~2

Zoals je op de foto kunt zien ziet de Lumia 930 er wel wat hoekiger uit dan de Lumia 1020 maar je ziet ook dat het scherm een stuk groter is terwijl het toestel zelf niet groter is geworden. Ik heb de oranje versie mogen testen, niet mijn eerste keuze, want ik zou zelf kiezen voor het groene model.

Net als Samsung heeft deze Lumia een Amoled scherm en dat zorgt ervoor dat je zelfs in de felle zon, je het scherm prima kunt aflezen. En ook de kleuren zijn knallen van het scherm af. Hij heeft een behoorlijk zware accu, 2.420 mAh, en deze gaat ruim 1 dag mee, zelfs met mijn veelvuldig WiFi gebruik!

Wat echt super handig is, is HERE Drive+. Hiermee kan je plattegronden downloaden en zonder een data verbinding kan je, overal ter wereld, de weg vinden. (Dit is een van mijn meest gebruikte apps.)

windows-phone-8-1-start-screen

Ik kreeg tijdens deze test ook weer de vraag waarom ik een Nokia telefoon heb. De reden is bij mij heel eenvoudig; mijn desktop (Dell) en mijn laptop (Toshiba) zijn allebei Windows modellen en dan is het erg gemakkelijk om 1 systeem te hebben. Tevens vind ik de camera kwaliteit van de Lumia 1020 zo geweldig dat ik momenteel geen opvolger (ook geen Android model) kan bedenken die dezelfde foto’s en video’s kan maken. Het is wel even wennen, zeker als je een iPhone of Android gebruiker bent geweest, maar de apps in de Windows Phone Store breiden nog steeds uit.

Conclusie; een prima toestel, zeker voor de Windows Phone addicts, dat je veel gemak geeft, mede doordat je gebruik kunt maken van Windows Phone 8.1. (Ik zit zelf met smart op de update voor mijn Lumia 1020 te wachten, want uiteindelijk krijgt elke Lumia met Windows Phone 8 vanzelf deze update.) De kleuren oranje en groen zijn eens niet standaard en de batterij gaat lekker lang mee. Verder is ook het grote scherm een pré. Ik vind het toestel alleen niet zo lekker in de hand liggen, maar dit is iets persoonlijks.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?