You are here: Home » Beauty gadgets » Test; Withings weegschaal, Smart Body Analyzer

Test; Withings weegschaal, Smart Body Analyzer

geschreven door Constance

Er zijn weer een aantal gadgets door mij getest en daarover ga je de aankomende tijd meer lezen. Als eerste kan je mijn ervaringen met de Withings Smart Body Analyzer lezen.

withings-sba

Nu hebben Testman en ik al ruim 1 jaar lang de FitBit Aria (een weegschaal met WiFi verbinding) in de badkamer staan, dus een zgn. smart weegschaal kennen we al. (Nieuwsgierig naar mijn ervaringen met de FitBit Aria, kijk dan even hier.)

De Withings Smart Body Analyzer is de grote broer van de Wireless Scale, met meer functies. Het eerste wat je moet doen is de smart weegschaal verbinden met Bluetooth en de bijbehorende app en dat is een fluitje van een cent, zeker in vergelijking met de FitBit Aria. (Daarna maakt de Smart Body Analyzer automatisch contact via WiFi.)

apps withings

Nu had ik al een account aangemaakt op mijn Samsung Tab 3, maar het toevoegen van Testman ging super gemakkelijk op de Health Mate app. Zodra je op de weegschaal stapt herkent ie automatisch wie er op staat en dat kan je ook zien aan je naam, die ook in het scherm verschijnt.

Je ziet eerst je gewicht, daarna je vetpercentage en vervolgens je hartslag (dat duurt wel even) en dan de CO2 meting van je omgeving. Nu waren Testman en ik natuurlijk wel benieuwd of er verschil tussen de FitBit Aria (gewicht en vetpercentage) en de Withings Smart Body Analyzer zou zijn. Nu dat is er; op de FitBit Aria zijn we ruim een halve kilo zwaarder en is er ook een verschil in vetpercentage. (Nu wist ik precies wat mijn gewicht nav. een weging bij NewFysic, en de Withings Smart Body Analyzer is de meest nauwkeurige.) De functie van de meting van het CO2 gehalte is mij ontgaan maar onze badkamer is een gezonde omgeving, volgens de uitslagen.

Zoals jullie weten heb ik een aantal andere Withings apparaten en het prettige is dat deze allemaal met dezelfde Withings Health Mate app functioneren waardoor je in 1 oogopslag de resultaten van de draadloze bloeddrukmeter en de Pulse kan bekijken.

Maar ook zonder deze gadgets is de Withings Smart Body Analyzer, of de goedkopere Wireless Scale (gewicht en BMI), de perfecte weegschaal die eigenlijk in elk huishouden niet kan ontbreken.

Wireless Scale

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Slimme drink beker Vessyl. Toverbeker of grote flauwekul? - Ladygadgets 24 augustus 2014 - 07:07

[…] besteed regelmatig aandacht aan digitale apparaten die je helpen bij je gezondheid. Denk aan de digitale weegschaal van Withings, die ook je vet en hartslag meet. Of de digitale bloeddrukmeter en de stortvloed aan […]

Reageer
Slimme drink beker Vessyl. Toverbeker of grote flauwekul? - Ladygadgets 24 augustus 2014 - 07:07

[…] besteed regelmatig aandacht aan digitale apparaten die je helpen bij je gezondheid. Denk aan de digitale weegschaal van Withings, die ook je vet en hartslag meet. Of de digitale bloeddrukmeter en de stortvloed aan […]

Reageer

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?