You are here: Home » Groen wonen » Juist omgaan met afval

Juist omgaan met afval

geschreven door Constance
activiteiten-afvalverwerking-en-recycling

activiteiten-afvalverwerking-en-recycling

Goede afvalverwerking zorgt voor minder restafval en meer recycling. Een duurzame keuze dus. Nu heb je als particulier vrij weinig op met afval. Je gooit het in een kliko of ondergrondse container en de gemeente doet de rest. Uiteraard betaal je er belasting voor maar de verwerking ervan is voor velen onbekend. Bedrijfsmatig ligt dit anders. Bedrijfsafval moet (vaak) beter worden verwerkt en het bedrijf in kwestie moet hier zelf de verwerker voor kiezen.

Regulier afval

Regulier afval bestaat vaak uit huis-, tuin- en keukenafval, papier, glas en recyclebaar materiaal. In Nederland worden veel verschillende afvalsoorten gescheiden ingezameld. Dat houdt dus in dat je thuis afval scheidt. Papier in de papierpak, recyclebaar materiaal wordt ingeleverd bij milieustraten en tegenwoordig zelfs bij bouwmarkten en het GFT afval verdwijnt in de kliko of ondergrondse container.  De verwerking ervan wordt steeds beter. Zo wordt er tegenwoordig zelfs energie uit afval opgewekt.

Bedrijfsafval

Bedrijfsafval wordt ook goed verwerkt en in sommige gevallen ook gebruikt om energie mee op te wekken. Maar zakelijk bestaan er veel meer soorten afval die aparte vormen van afvalverwerking vereisen. Denk aan chemisch afval, archiefvernietiging, swill, plastics en nog tal van speciale afvalsoorten. De juiste verwerking is noodzakelijk. Niet alleen om kosten in de gaten te houden maar vooral ook voor het milieu.

afvalverwerking

Bij afvalinzameling gaat het niet alleen om het inzamelen van  het afval. De dienstverlening moet zo afgestemd zijn dat afval op een zo voordelig en duurzaam mogelijke manier wordt ingezameld. Als het goed is, wordt afval verwerkt en krijg je advies conform de Ladder van Lansink en het Landelijk afvalbeheerplan 2 (LAP2).

Afvalverwerkers als het Amsterdamse Milieu Service Nederland zorgen voor de portemonnee en het milieu. Het bedrijf is een allrounder in de afvalverwerking en kan ieder type afval aan. Zo wordt het afval in speciale containers opgehaald en worden er lege containers teruggezet. Met de huidige technologie wordt er via internet doorgegeven wanneer een container vol is. Dit gebeurt uiteraard helemaal automatisch. Afvalverwerking wordt zo geoptimaliseerd en uit handen genomen. Goed voor het bedrijf en voor het milieu.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com