You are here: Home » Accessoires » Wat neem ik mee op reis?

Wat neem ik mee op reis?

geschreven door Constance

Regelmatig krijg ik de vraag; ‘Maar wat neem jij nu altijd mee als je op reis gaat?’ Mijn holiday essentials lijst is behoorlijk lang, en daarbij is de lengte van de lijst ook nog afhankelijk van de lengte van de reis en waar ik heen ga. Ik neem voor 3 dagen minder mee dan voor 14 dagen en voor een safari naar Afrika gaat er een andere camera mee dan voor een stedentrip.

IMAG0171

In mijn handbagage trolley zitten altijd deze (reis)accessoires;

  • een wereldstekker met 2 usb aansluitingen (waarmee ik 2 devices tegelijk kan opladen)
  • oplaadsnoeren (minimaal 3 stuks) met micro usb koppeling & usb stekker waarmee ik alle apparaten kan opladen.
  • Smartphone, tablet, Bluetooth toetsenbordje, e-Reader, digitale camera, batterypack, elektrische tandenborstel, mp3-speler en een klein statief

Als ik langer op pad ga (meer dan 5 dagen) dan komt ook mijn laptop hier nog bij (met 220V snoer) en de oplader voor mijn elektrische tandenborstel. En bij een safaritrip gaat ook mijn digitale spiegelreflexcamera met 2 lenzen mee, een monopod, de batterijoplader van de camera (met snoer) en tenslotte nog een kleine HD-videocamera.

Al met al best wel een waslijst (zelfs voor een kort tripje). Zoals je op de foto kunt zien heb ik een  aantal van mijn travel essentials al enige jaren in mijn bezit (zoals de e-Reader, de mp3-speler en de digitale compact camera) en dat kan je ook wel aan de kleur van deze apparaten; ROZE. (Zo’n ruim 4/5 jaar geleden was de trend, bij de diverse fabrikanten, we geven dit product een roze of een paars kleurtje en dan is het ineens een ‘ladygadget’. Wel nee, zo werkte dat dus niet en inmiddels is roze vaak nog wel aanwezig maar ook nog heel veel andere kleuren.)

 

Als ik iets zou mogen vervangen dan zou dat wel mijn compact camera zijn want daarvoor zijn er nu digitale systeemcamera’s, zoals de Samsung NX mini. Deze camera is de kleinste camera met verwisselbare lenzen. De NX mini wordt geleverd met de NX-M 9 mm F3.5 ED lens (ideaal voor landschappen en zelfportretten), of met de compacte zoomlens met optische beeldstabilisatie, de NX-M 9-27 mm F3.5-5.6 ED OIS. En met de NX-M 17 mm F1.8 OIS lens maak je foto’s met bokeh effect (speciaal voor detail foto’s). En met de NX-M Mount Adapter (ED-MA4NXM) is de NX mini geschikt voor vijftien extra NX lenzen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com