You are here: Home » Accessoires » Test; MyKronoz ZeWatch

Test; MyKronoz ZeWatch

geschreven door Constance

Jullie hebben kunnen lezen dat ik via MobileFun.nl een aantal artikelen heb gekregen om te testen en daarvan is de MyKronoz ZeWatch er een van. De MyKronoz ZeWatch is een smartwatch uit Zwitserland.

mykronoz zewatch

MyKronoz heeft een serie van 7 verschillende Smartwatch modellen waarvan de MyKronoz ZeWatch het herenmodel is en de ZeBracelet voor vrouwen bedoelt is. Maar ondanks mijn smalle pols, past de zwarte design ZeWatch mij ook en is is ook lekker licht.

mykronoz-zebracelet

Aan beide kanten zit een knop, een rode en een groene. Met de groene knop kan je een telefoonoproep beantwoorden en het geluid harder zetten, met de rode knop hang je een gesprek op en zet je het geluid zachter en tevens zet je met deze knop de ZeWatch aan en uit.

Je verbindt de MyKronoz ZeWatch dmv. Bluetooth met je smartphone en het verbinden ging erg gemakkelijk. Je zet Bluetooth aan en je drukt daarna op de ZeWatch de rode knop in en klaar ben je. Je kunt de tijd op het scherm aflezen, maar daarvoor moet je wel op de rode of groene knop drukken, de tijd is niet constant in beeld.

smartphone en mykronoz

Als je gebeld wordt voel en hoor je de ZeWatch trillen, en hoor je je beltoon via de luidspreker in de ZeWatch. Je ziet op het scherm wie je belt en/of het mobiele nummer. Je kan nu je telefoongesprek voeren via de luidspreker van de ZeWatch en dit gaat duidelijk en verstaanbaar, maar ik kreeg wel rare blikken van andere mensen en ik voelde me David Hasselhoff die tegen zijn auto Kit aan het praten was.

Je kunt de trilstand van de ZeWatch niet uit- of zachter zetten dat is onhandig want als ik me buiten het bereik van mijn smartphone begaf, bleef de ZeWatch bijna constant trillen en geluid maken. (Uitzetten was de enige manier om dit te stoppen.) En als je je geluid van je smartphone op stil hebt staan dan hoor je nog steeds je beltoon via de ZeWatch, dus als je je beltoon met een reden op stil hebt staan, moet je ook je ZeWatch uitzetten.

Je kunt op de ZeWatch alleen zien wie belt, maw. dus je kan niet zien wie je een sms of WhatsApp bericht stuurt, je hoort alleen het berichtgeluid. Verder kan je ook je eigen muziek afspelen van je Smartphone, Soundcloud of Spoity, via de ingebouwde speaker, maar of je dit nu vaak zult doen vraag ik me af. Hooguit als je ergens lekker alleen zit, bijv. in je hotelkamer of auto, maar het geluid heeft geen hoge kwaliteit.

clip verbinding

Je kunt de ZeWatch aan je linker- of aan je rechterpols dragen en hij is daardoor geschikt voor links- en rechtshandigen. De batterij van de ZeWatch gaat ong. 3 dagen mee en daarna moet je hem, via een speciale kabel, opladen. Het is wel belangrijk dat je de kabel goed aansluit, de eerste keer moest ik even goed kijken hoe de aansluiting vast geklikt moest worden. Je kunt de kabel in een usb aansluiting doen, of in het stopcontact met een usb-stekker.

Conclusie; de MyKronoz ZeWatch is een no-nonsense smartwatch die je laat horen en zien dat je gebeld wordt en waarmee je, zonder dat je je telefoon uit je tas hoeft te halen, een telefoongesprek kan voeren. Ik vind het wel jammer dat ik alleen een geluidje hoor bij een WhatsAppje of sms-je en dat je alsnog je telefoon te voorschijn moet halen om te kijken wie je een bericht heeft gestuurd. De mogelijkheid om muziek te beluisteren is voor mij een grappige bijkomstigheid maar had er voor mij niet perse op hoeven zitten.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?