You are here: Home » Digitale fotografie » Test; Samsung GALAXY Zoom K, smartphone en compactcamera in-een

Test; Samsung GALAXY Zoom K, smartphone en compactcamera in-een

geschreven door Constance

Ik heb, vorig jaar, de voorloper van de GALAXY K Zoom getest, de GALAXY S4 Zoom en mijn grootste bezwaar was het feit dat de lens behoorlijk uitstak en dat ie zwaar was. (Je kunt deze testreview hier nalezen.) Dus toen Samsung me vroeg of ik de opvolger, de GALAXY K Zoom wilde testen, zei ik geen nee.

Samsung-Galaxy-K-Zoom

De Samsung GALAXY K Zoom is de nieuwe Samsung S5 smartphone, met als extraatje, een zoomlens. Hij heeft in ieder geval een veel minder dikke lens dan de voorganger en past daardoor nog gemakkelijk in een clutch. Bij de heren gaat de zak van een colbert wel wat meer hangen, want hij is niet super licht.

zijkant zoom k

De GALAXY K Zoom heeft 20 mp en een 10x optische zoom dus ideaal voor de amateur fotograaf die graag alleen met zijn of haar smartphone op pad wil. (De 20 mp is het op een na hoogste aan mp die je momenteel op een smartphone vindt, alleen de Lumia 1020 heeft er meer.)  De Zoom K heeft ook 2 flitsers in het toestel zitten, een LED en een Xenon flitser en die kan je vergelijken met de flitsers die je normaal ook op compact camera terug vindt.

zoom k uit

De zoomlens bedien je met je vinger op het scherm en dat moet je wel even onder de knie krijgen, want het luistert wel nauw. Je zoomt nl. al snel te veel of te weinig in. Als je volledig bent ingezoomd zorgt de optische beeldstabilisatie ervoor dat je foto toch scherp blijft maar een statief kan, zeker bij invallende scherm, betere resultaten geven. Helaas kan je geen statief op de K Zoom aansluiten (kon bij de eerste Zoom wel) maar een selfie stok kan uitkomst bieden.

Doordat je, onbewust, met je vinger regelmatig over de lens gaat, kan je vieze vingers krijgen op de lens, dus neem altijd een (zacht) brillenpoetsdoekje mee tegen de vette vingers.

Net als de smartphone versie heeft ook de GALAXY Zoom K een aantal van deze functies, zoals het eerder genoemde selfie alarm. Je richt de camera op je gezicht en je hoort een geluidje zodra je gezicht goed in beeld is, daarna de beauty stand erop en je gezicht ziet er werkelijk vlekkeloos en glad uit. Verder heeft de Zoom K ook de fitnessfunctie S Health 3.0. Verder is de speciale Camera Studio 2.0 app de ultieme hub voor alle foto-apps. Je vindt hiermee gemakkelijk al je foto’s terug, om ze daarna bewerken en te delen.

Ondanks het feit dat ik de Zoom K voornamelijk als smartphone heb gebruikt en minder als camera, viel de accuduur mij reuze mee. Want meestal moet ik echt op pad met een extra batterijpack, maar voor de enthousiaste fotograaf is de accuduur wel te weinig, zeker als je veel bewerkt of verstuurd.

achterkant zoom k

Conclusie; ondanks het hoge aantal van 20 mp vind ik de Samsung GALAXY K Zoom nog steeds een smartphone die mooie foto’s maakt. Het is niet, zoals met de GALAXY camera’s dat je een volwaardige camera hebt waar je toevallig ook mee kan bellen. En tevens bestaat niet de mogelijkheid om een extra lens op de Zoom K te zetten of om een statief te gebruiken. En ik vond ook het in- en uitzoomen in eerste instantie niet gemakkelijk, maar oefening baarde kunst. De GALAXY Zoom K is bij uitstek geschikt voor iedereen die zowel mobiel bereikbaar wil zijn en tegelijkertijd foto’s wil maken en geen aparte camera mee wil nemen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?