You are here: Home » In & om het huis » Daglichtplafonds: mooi en gezond

Daglichtplafonds: mooi en gezond

geschreven door Constance
fotoplafond-lumick

Een saaie kantooromgeving is tegenwoordig een keuze en is niet langer noodzakelijk. Aankleding van wanden, vloeren en meubilair helpen het kantoor naar het volgende (creatieve) niveau te tillen. Het plafond ontbrak vaak nog. Maar nu kan ook het saaie systeemplafond worden omgetoverd tot een ware belevenis. Haal buiten naar binnen met het zogenaamde daglichtplafond.

Het Rotterdamse bedrijf Lumick ontwikkelde inzetplafonds die in ieder kantoor (en sinds kort zelf thuis) gebruikt kunnen worden. Door fotopanelen in frames van het systeemplafond te hangen, ontstaat er boven je werkplek een compleet ander aanzicht. Door er bovendien ook nog energiezuinige LED-verlichting achter te plaatsen, kan daglicht worden gesimuleerd. Niet alleen leuk, maar ook gezond zo blijkt uit Amerikaans onderzoek. Niet voor niets stappen steeds meer tandartsen, ziekenhuizen en fysiotherapeuten over op de daglichtplafonds van Lumick.

daglichtplafond

Daglicht

Daglichtplafonds zijn ideaal voor de zorgsector. Deze sector kan daglicht namelijk inzetten om het herstel van de patiënten te bevorderen. Maar er zijn veel meer branches waarbij daglicht kan bijdragen. Denk aan een betere sfeer en zelfs aan omzetverhoging. Een Belgische supermarkt liet via Lumick het plafond vervangen door een wolkenplafond. Deze retailer had de primeur. De retailer is zeer positief over de eerste ervaringen met het daglichtplafond. Een hogere conversie ligt zelfs op loer. Daglicht, in de vorm van bijvoorbeeld een wolkenplafond, heeft een positief effect op het menselijk gedrag.

Ook voor thuis

Sinds kort kunnen ook consumenten over op de lichtoplossingen van Lumick. Vaak is het plafond thuis minder geschikt om panelen in te plaatsen, maar hier is iets op gevonden. Lumick heeft inmiddels zogenaamde ‘wandbakken’ geïnstalleerd bij particulieren thuis om een lichtbank met afbeelding aan de wand te creëren, dit soort bakken bestaan ook voor plafonds. Met Lumick Photo Art krijgt de klant een uniek concept waarbij foto’s in zeer hoge resolutie aan de wand kunnen sieren.

fotoplafond-lumick

Het plafond op het werk of thuis, kan opeens iets worden om naar te kijken. Kies uit wolken, bomen of een sterrenhemel afbeelding en door de LED techniek erachter, haal je buiten naar binnen. En doordat je ook de mogelijkheid hebt om zelf een afbeelding te kiezen, is echt alles mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?