You are here: Home » Gadget test » Test; Sparta Mojo Electric e-bike

Test; Sparta Mojo Electric e-bike

geschreven door Constance

Ruim 3 weken geleden is ie bij mij afgeleverd voor een test; de Sparta Mojo Electric. Dit is een e-bike die gebaseerd is op een succesvol model Sparta model, de Sparta Mojo.

mojo electric

De Sparta Mojo Electric is een echte stadsfiets (net als mijn eigen e-bike, de Qwic Urban) en doordat de Mojo Electric ook een voordrager heeft, kan je hier heel gemakkelijk een kratje, kistje of mand op bevestigen en daarin je boodschappen of (hand)tas stoppen. De bagagedrager achterop wordt geleverd incl. snelbinders en verder heeft de Mojo Electric 7 versnellingen en 5 snelheden.

Aangezien Testman en ik al ruim anderhalf jaar ervaring hebben met het fietsen op de e-bike vonden we het erg leuk dat we de Sparta Mojo Electric mochten testen. En dit zijn onze ervaringen; de Mojo Electric trapt lekker licht, ook zonder trapondersteuning en dit is erg prettig als je batterij een keer leeg is/raakt. (Ik heb dit ooit meegemaakt met mijn eigen e-bike en toen moest ik behoorlijk zwaar trappen want mijn e-bike fiets dan dus niet licht.) Hij stuurt heel direct en het zadel zit heerlijk (belangrijk bij langere fietsttochten). Prijstechnisch gezien heb je veel waar voor je geld want deze Sparta wordt zeer compleet afgeleverd. Wel hebben we wat ‘probleempjes’ gehad met de oplader; er waren wat palletjes in de oplader verbogen waardoor deze, in eerste instantie, niet paste maar na enige tijd proberen lukte het toch. Verder zit het bedieningspaneel op een onhandige plek (midden op het stuur) en dat kan wel opgelost worden door dit paneel te verplaatsen, maar dit paneel zou vanaf de fabriek al op de juiste plek moeten zitten. Je kunt op het paneel alleen maar zien in welke stand je ondersteuning staat, dus geen snelheid of afstand.

vooraanzicht mojo electric

Conclusie; een fijne e-bike die je prima in de stad kan gebruiken, maar ook voor langere stukken goed zijn werk doet. De batterij gaat lang mee en is ook snel opgeladen en prijs/kwaliteit verhouding is bij de Sparta Mojo Electric uitstekend.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com