You are here: Home » Accessoires » Test; Bewegingsmeter van Withings Pulse

Test; Bewegingsmeter van Withings Pulse

geschreven door Constance

Vorige maand hebben jullie kunnen lezen dat ik de Withings Pulse (het eerste model) opgestuurd heb gekregen voor een test. Intussen is ook de Pulse O2 gelanceerd en deze heeft eigenlijk dezelfde eigenschappen als haar oudere broertje, maar de bijgeleverde armband van de Pulse O2 heeft wel mijn voorkeur want de oude Pulse draag je, of los in je zak, of in je bh of in de houder aan je riem. (Er zit wel een speciale armband bij voor ’s nachts.)

whitings pulse

Je draagt de Withings Pulse los of aan de houder en dat vind ik gelijk het grootste nadeel van de Pulse. Ik heb al een aantal keren gehad dat de Pulse, bij het uitkleden, uit mijn bh viel (ik was vergeten dat ie daar zat) en dan valt ie dus op de grond. Een ander bezwaar is dat ik bang ben dat ik hem kwijt raak. (Sinds kort kan je een losse armband voor je Pulse aanschaffen dus die ga ik maar bestellen.)

info pulse

Bovenop de Pulse zit een knopje en hiermee zie je de verschillende functies die ‘gemeten’ worden; stappen, hoogte, afstand en verbrande calorieën en dit kan je zien tot 10 dagen terug. En dat is iets wat bij de concurrenten alleen via de app mogelijk is.

Ook bij de Pulse kan je je slaapgedrag meten en dat is iets wat ik wel handig vindt, ware het niet dat ook bij de Pulse ik op de slaapknop moet drukken en dat vergeet ik dus altijd, maw. mijn slaapgedrag wordt niet bijgehouden.

pulse app

Via de app (Android en Apple) krijg je nog meer info te zien. De verbinding gaat via Bluetooth, en je moet daarna de knop van de Pulse even indrukken en dan worden al je gegevens gesynchroniseerd. De Pulse Health Mate app kan je niet alleen met je Pulse laten synchroniseren maar ook met de Withings WiFi weegschaal of bloeddrukmeter. Helaas kan deze app geen calorie-inname registeren, dus daarvoor zul je een andere app moeten gebruiken.

Ik heb de Pulse gedragen en mijn stappen en calorieverbruik vergeleken met de FitBit flex; het aantal stappen komt aardig overeen, maar helaas geeft de Pulse een veel lager calorieverbruik aan. En daarom heb ik, als proef op de som, ook mijn hartslagmeter mijn calorieverbruik laten meten en ook deze kwam hoger uit, tijdens mijn spinningles, dan de Pulse. Dus daar is nog een kleine verbetering mogelijk. Zoals bij alle bewegingsmeter meet de Pulse alleen je stappen dus ook bij mijn spinninglessen verdween de Pulse in mijn linkerbroekspijp (rechts zit altijd de Flex) voor de meting.

In eerste instantie dacht ik dat de Pulse ook een hartslagmeterfunctie had, maar helaas; je kunt wel je hartslag meten door je vinger op de achter van de Pulse te leggen. Je krijgt dan te zien wat je hartslag van dat moment is. Een grappig extraatje, maar ik had liever een echte hartslagmeter gehad, die je ook kan gebruiken tijdens het sporten. Waar mijn FitBit Flex al na ruim 6 dagen aan het stroom moet, gaat de Pulse bijna 2 weken mee, dus dat is wel erg prettig.

armband pulse

Conclusie; De Withings Pulse heeft lange accuduur (erg prettig) en geeft nauwkeurig het aantal gezette stappen aan. Ook kan je je slaapritme bijhouden en hij is prijstechnisch gezien zeker niet te duur (maar ga dan wel voor de Pulse O2 waarbij je de armband erbij krijgt). Als je, net als ik, een fietser/spinner bent, daarvoor is de Pulse O2 niet geschikt maar dat geldt eigenlijk voor de meeste bewegingsmeters. Verder ‘praat’ de Pulse met een aantal andere fitness app, zoals Fitness Pal, RunKeeper en MapMyFitness.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?