You are here: Home » Gadget test » Test; Samsung GALAXY S5

Test; Samsung GALAXY S5

geschreven door Constance

Het is nu alweer een maand geleden dat Samsung haar nieuwe GALAXY S5 introduceerde en ik heb 1 maand lang deze smartphone getest, in combinatie met de Samsung Gear Fit. (De test van de Gear Fit kan je hier vinden.)

Galaxy-S5

Wat me opviel was dat de S5 eruit ziet zoals je van een Samsung GALAXY S5 verwacht, alleen is de achterkant niet van hard plastic gemaakt maar van een soepel kunststof en dat geeft de telefoon een chiquer uiterlijk.

s5 achterkant

Verder heeft de S5 een groot en helder scherm en natuurlijk een aantal leuke featerures, waaronder de vingerafdrukontgrendeling/scanner, hartslagmeter, de kindermodus en het feit dat ie stof- en waterbestendig is. Je kan op het scherm een speciale stylus (niet inclusief) gebruiken maar zelfs een gewone pen is bruikbaar (wel opletten dat je geen krassen krijgt op het scherm dus gebruik een screenprotector).

Op internet zijn al diverse video’s verschenen waarin de S5 in de wasmachine is gestopt (heb ik niet aangedurfd, want de set moest weer terug naar Samsung) maar het toestel is waterbestendig tot 1 meter diepte, dus toiletpot proof, en dat voor max. 30 minuten. Het enige waar je op moet letten is dat het klepje onderaan het toestel (voor de oplader) en de achterkant goed dicht klikt. Ik vind wel dat het klepje voor de lader een beetje onhandig opengaat en dat geldt zeker voor dames met lange nagels (het is een nagelbreker) en ook moet je goed opletten dat het klepje niet tussen de aansluiting van de lader komt want dan gaat de lader niet ver genoeg in het toestel en laadt ie dus niet op.

Screenshot_2014-05-07-11-07-13

Je kunt het toestel ontgrendelen dmv. je vingerafdruk. Het is een veilige manier maar de ene keer wordt mijn vingerafdruk gelijk herkent en de andere keer moet ik wel een paar keer over het scherm heengaan voordat mijn vingerafdruk wordt herkent. Je kan wel je PayPal account openen dmv. je vingerafdruk, ipv. dat je je wachtwoord intoetst, en dat gaf mij een veilig gevoel want niemand anders kan op deze manier bij mijn account en verder is de scanner ook te gebruiken in de Samsung Apps store.

Screenshot_2014-05-07-11-04-01

Zoals ik al eerder meldde is gezondheid heel belangrijk voor Samsung en in de S5 zit dan ook een hartslagsensor en je doet deze meting aan de achterkant van het toestel in combinatie met de S-Health app. Nu verwachte ik dat ik ook tijdens het sporten (spinning in mijn geval) mijn hartslag kon meten maar dat kan dus niet; je moet nl. stil en rustig blijven. Dus eigenlijk is de hartslagmeter alleen geschikt om ‘tussendoor’ te checken hoe je hartslag is.

Ik ben vorige maand op vakantie geweest naar Ibiza en tijdens een gezellig etentje met vrienden maakte ik een foto (’s avonds laat, onder een afdak) en bij deze foto bleek wel hoe goed de 16 mp camera is. Want de foto was zoveel stukken beter dan die van de iPhone en dat moest het vriendenstel ook toegeven, want hun foto was echt een beetje sneu. (Vanwege privacy ga ik deze foto niet in dit artikel plaatsen.) En voor iedereen die graag selfies maakt, deze worden (in verhouding met andere smartphones) best wel mooi, zeker omdat je kan kiezen voor gezichtscorrectie. Ook zit er op de G5 een continue opnameknop en kiest het toestel zelf de beste foto uit. En tenslotte kan je wandelen door bijv. de natuur en als je dan verschillende foto’s neemt, maakt de S5 er zelf een korte film van.

Nu vraag je je misschien af of je ook kunt bellen met de S5. Ja dat kan gewoon maar je kan, tijdens je gesprek met behulp van Call Notification Pop-ups, op je scherm zien als je een mail krijgt en wat er instaat. En wil je meer informatie hebben over degene met je spreekt dan kan je Check Caller Information gebruiken.

De Kids-stand is ideaal voor alle vaders en moeders die regelmatig hun kroost met hun telefoon laten spelen maar die niet willen dat de kinderen gaan bellen of dat zij bepaalde apps openen die niet voor hen geschikt zijn. Wel kunnen ze aan de slag met de camera.

galaxy-s5-ultra-power-saving-mode-screen

De accuduur is bij mij altijd een doorn in het oog, en ik sjouw dan ook altijd een snoer en stekker mee (of een los batterypack) maar de S5 heeft een zgn. Ultraspaarstand. Als je accu bijna leeg is dan gaat het scherm van kleur naar grijs en worden alle apps afgesloten die jij niet belangrijk vindt. De GALAXY S5 heeft ook nog een privéstand en hiermee kan je bestanden ‘apart’ zetten en als je de privcacystand ingesteld hebt dan zijn deze bestanden niet voor iedereen zichtbaar.

Conclusie; De Samsung GALAXY S5 is een smartphone zoals we van Samsung gewend zijn, met veel leuke en handige features. Als extra is ie ook nog waterbestendig, dus perfect voor iedereen die zijn of haar telefoon regelmatig in de toiletpot laat vallen (ik begrijp nog steeds niet hoe je dit voor elkaar krijgt). Verder reageert het toestel snel en ook het switchen tussen de diverse apps gaat heel vlot. De foto’s die de S5 maakt zijn heel helder, zelfs in de avond, en verder vind ik de vingerafdrukscanner een leuke gadget.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?