You are here: Home » Accessoires » Test; Samsung Gear Fit

Test; Samsung Gear Fit

geschreven door Constance

Ik ben zo langzamerhand een ‘expert’ aan het worden op gebied van stappentellers, bewegingsmeters en andere handige, op gezondheid gerichte, gadgets. Zoals al ik al eerder aankondigde heb ik van Samsung de Samsung GALAXY S5 en de Samsung GEAR Fit te leen gekregen. (Helaas moeten beide nieuwe ‘vriendinnen’ eind van deze week retour naar Samsung, en daarom besteed ik vandaag aandacht aan de GEAR Fit en later deze week aan de Samsung GALAXY S5.)

samsung-galaxy-gear-fit

De GALAXY S5 is een smartphone die zich richt op gezondheid en dat is dan de toegevoegde waarde van de GEAR Fit, die wel apart moet aanschaffen. De speciale GEAR Fit app werkt dan ook alleen met de S5.

De GEAR Fit ziet eruit als een gewoon horloge, ik had de zwarte versie, maar je kan ook kiezen uit een gekleurde versie (5 kleuren), ook de extra banden zijn apart te koop. In de doos zit een speciaal opzetstukje om het horloge mee op te laden en een oplader met USB-kabel. Het losse opzetstukje is wel onhandig, en ik ben dan ook bang dat dit iets is dat je snel kwijt kan raken. Je kunt de afbeeldingen op het scherm, zoals de klok, kleur en layout, naar eigen inzicht aanpassen.
Screenshot_2014-05-03-22-07-43
De GEAR Fit houdt niet alleen je slaapritme en het aantal stappen dat je per dag loopt, ook geeft ie notificaties weer, via Bluetooth, vanaf je S5. Je kan zien of je een sms binnenkrijgt, maar ook email en WhatsApp berichten kan je lezen. Nadeel is wel dat je dan de hele dag je Bluetooth aan moet hebben staan, op zowel de GEAR Fit en op de S5, en dan zijn de batterijen van beiden erg snel leeg. Bij de GEAR Fit moet ie dan elke dag aan de lader, en als je niet de hele dag Bluetooth aanhebt staan, is de GEAR Fit accu ong. na anderhalve dag leeg.

De GEAR Fit heeft een eigen app, GEAR Fit Manager, en deze werkt op zich prima een geeft een overzicht van je slaapritme, aantal stappen, calorieverbruik etc., maar helaas werkt de GEAR Fit weer niet met de S Health app op de S5 en dat is best wel jammer en zelfs een beetje raar. Want de S Health app zou perfect geschikt zijn om nog meer gegevens te kunnen uitwisselen en bekijken.

De GEAR Fit is waterdicht, volgens Samsung, maar dit heb ik niet bij deze test niet uitgeprobeerd (de set moet tenslotte terug gestuurd worden en ik ben dan ook altijd bang dat ik iets kapot maak) en ziet er, vwb. het design, echt stukken beter uit dan de Samsung GEAR. (De Samsung GEAR 2 en de Samsung GEAR Neo zijn ook al veel mooier dan hun oudere broer.)

samsung_gear_fit_smartwatch

Conclusie; de GEAR Fit heeft eigenlijk van alles een beetje; het is geen hartslagmeter om mee te sporten (je kan wel even snel je hartslag meten), hij houdt ook je bewegingen bij en je krijgt ook nog meldingen, sms, email etc. binnen waardoor je niet elke keer je telefoon uit je zak of tas hoeft te halen. Nadeel is wel dat de accu niet heel lang meegaat en dat je altijd moet zorgen dat je, voor het opladen, het opzetstukje bij hebt. En werkt de S Health app weer niet samen met de GEAR Fit. Maar als horloge, met een aantal bijzondere én gezonde extra’s, doet ie het prima.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com