You are here: Home » Accessoires » Test; Garmin vivofit bewegingsmeter

Test; Garmin vivofit bewegingsmeter

geschreven door Constance

Ik begin intussen een ‘expert’ te worden op het gebied van bewegingsarmbanden (meters) want er komt alweer een nieuw test aan, nl. de JawBone UP24. Maar jullie hadden de Garmin vivofit test nog van me tegoed.

garmin-vivofit-blue

De Garmin vivofit heeft een batterij die een jaar lang meegaat. Dat is met mijn FitBit Flex wel anders, die moet elke 5 dagen aan de (USB)lader gehangen worden. En dat is voor iedereen die elke dag zijn of haar bewegingsmeter draagt ideaal.  Behalve een bewegingsarmband is de Garmin vivofit ook een hartslagmeter. Als je in het bezit bent van een zgn. ANT+ hartslagband kan je deze koppelen en de vivofit ook gebruiken tijdens hardloopsessies en alle activiteiten die dan worden opgeslagen kunnen gelijk worden geupload naar Garmin Connect. (Helaas heb ik geen ANT+ hartslagband dus heb ik dit niet kunnen testen.) Er is ook een versie waarbij de hartslagband bij de vivofit geleverd zit.

De vivofit armband zit comfortabel en is er in 5 kleuren: zwart, grijs, groen, blauw en paars en bij elke basisset zitten 2 armbanden (in dezelfde kleur), een groot en een klein model. Je kunt ook losse armbanden kopen, in de kleuren groen, blauw en paars.  Ik heb de vivofit tegelijk met mijn FitBit Flex gedragen en dat zat niet vervelend.

Wat ik wel onhandig vindt is het koppelen dmv. de mini ANT stick. Dit is een kleine zender die je moet gebruiken om op je laptop of pc je gegevens te uploaden, in Garmin Connect. Er is ook een app beschikbaar, voor Apple en Android. Ik had de Android versie op mijn Samsung Tablet gedownload en in eerste instantie werkt het synchroniseren van de vivofit naar de app helemaal perfect. Helaas is er tijdens het testen een update plaatsgevonden, in de app, en sindsdien wilde mijn vivofit niet meer synchroniseren met de app. De enige manier om mijn vorderingen te bekijken was alleen nog mogelijk via de dongle en mijn pc/laptop. (Ik ben zelf geen fan van een dongle want de kans dat je deze kwijt raakt is altijd aanwezig.) Garmin Connect op je pc/laptop heeft wel meer mogelijkheden dan de app.

Garmin-Connect-vivofit

Wat wel fijn is, is het feit dat de vivofit automatisch je slaapgegevens bij houdt. Ik moet dit bij de FitBit Flex altijd handmatig doen en ik ken mezelf, dan doe ik het dus gewoon niet. Ik vind het niet echt noodzakelijk maar wel leuk om te zien hoe je geslapen hebt. Tijdens mijn spinning lessen heb ik de Garmin vivofit in mijn ene broekspijp gedaan en de Flex in mijn andere broekspijp en de resultaten waren nagenoeg gelijk. Niet alleen tijdens het sporten kreeg ik dezelfde uitkomsten, maar ook na een dag op pad geweest te zijn zaten in het calorieverbruik en aantal stappen bijna geen verschillen. Alleen liggen mijn targets bij de Flex (10.000 stappen) hoger dan bij de vivofit (7500 stappen).

Ik draag mijn Flex altijd onder de douche en tijdens het zwemmen, maar omdat ik de Garmin vivofit terug moet sturen heb ik het niet aangedurfd deze ook tijdens het douchen te dragen. Maar hij schijnt wel geschikt te zijn voor douchen en zwemmen.

Wat ik verder mis is een speciale app voor Windows8 Phone, er is wel een app voor Windows8 desktop maar tegenwoordig heeft iedereen altijd zijn of haar smartphone bij zich en dan is een Windows app ook wel erg handig. Verder is heeft Garmin alleen de Connect app beschikbaar, de FitBit Flex kan met een aantal andere apps (weliswaar tegen betaling) gekoppeld worden.

Conclusie; de Garmin vivofit heeft 1 groot voordeel, nl. je doet hem om en daarna heb je er minimaal 1 jaar lang geen omkijken meer naar. De speciale android Connect app werkte in eerste instantie wel, maar na de update lukte het synchroniseren niet meer (zelfs niet na het opnieuw installeren van de app). Ik vind het bekijken van je gegevens via een dongle onhandig maar het overzicht van Garmin Connect is zeer volledig, ook omdat je precies kan zien hoe je slaappatroon is. Verder kan je op de vivofit een hartslagband (los aanschaffen) aansluiten waardoor de vivofit ook te gebruiken is als hartslagmeter. Ik vond het een prettig apparaat en ook het display van de band is duidelijk. En ik zou de vivofit, die euro 20 duurder is dan de Flex, dan ook zeker aanschaffen doordat de (sport)mogelijkheden beter zijn. (Nu alleen de android app nog fixen en een Windows8 Phone app ontwikkelen.)

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com