You are here: Home » Accessoires » Test: Nintendo Wii Fit U en Wii FitMeter

Test: Nintendo Wii Fit U en Wii FitMeter

geschreven door Constance

Begin januari heb ik, van Nintendo, het Wii fitpakket thuis gekregen. Dit pakket bestond uit de Wii, het speciale Balance Board, de dvd Wii Fit U en de Wii FitMeter (een stappenteller). Ik heb dit pakket uitgebreid getest (het is inmiddels wel weer terug gegaan naar Nintendo) en hieronder lees je mijn ervaringen.

wii u

Testman en ik sporten regelmatig en verder ben ik mij, door het dragen van diverse bewegingsarmbanden, ook bewust hoeveel ik per dag beweeg en de trap neem. Daarom had ik ook het idee dat de Wii Fit U en de FitMeter een leuk extraatje voor mij zou zijn.

balance board fit meter

Het aansluiten van de Wii is een fluitje van een cent (had ik al eens eerder gedaan) alleen moest ik nu nog het Balance Board synchoniseren. Je doet de dvd in de console en dan begin je met de Body Test. Dit houdt in dat het Balance Board je gewicht, BMI en Wii Fit Age bepaald en daarna wordt er berekend hoeveel calorieën je het beste kunt verbranden tijdens de verschillende oefeningen. Vervolgens ga je je profiel aanmaken (Wii Fit Plaza) en dit kan voor 1 persoon maar ook voor het hele gezin en evt. huisdieren. Verder kan je ook gastspelers aanmaken en of met de Multiplayer spelen. (De Multiplayer is leuk als je met meerdere huisgenoten hetzelfde spel speelt en dan kan je na afloop zien wie er gewonnen heeft.)

Nadat je je profiel hebt aangemaakt kom je in een 2e menu, ook hier kan je weer de Body Test doen, maar ook precies bekijken wanneer je getraind hebt, of je resultaten geboekt hebt en beginnen met de Fit Meter. De Fit Meter is een stappenteller dat je de hele dag bij je draagt, behalve stappen meet de Fit Meter hoogteverschillen en aan het einde vd. dag laat je je Fit Meter synchoniseren met de Wii U en dan staan je Fit Meter gegevens ook opgeslagen op de Wii Fit U.

Wii-fit-u-graphEr zijn heel veel verschillende trainingen en oefeningen waar je uit kan kiezen. In het hoofdmenu kan je deze kiezen, maar ook een fitnessprogramma samenstellen of de Wii Fit U laten kiezen welke oefeningen voor jou geschikt zijn. Nu ben ikzelf niet zo heel competatief ingesteld maar je kunt, dmv. de Gym Comunity, zien hoe andere Wii Fit U gebruikers het er vanaf brengen, overal ter wereld.

In de optie ‘oefeningen’ kan je kiezen uit 5 categorieën; yoga, muscle, aerobic, dance en balance. En eigenlijk spreken deze categorieën voor zichzelf. Bij balance dacht ik in eerste instantie aan yoga-achtige oefeningen maar dat klopt absoluut niet, want ik moest ski springen en onderwater zwemmen. Speciaal voor iedereen die dol is op zumba-achtige lessen, dan ben je bij dance aan het juiste adres.

wii fit u roeien Wii-Fit-U oefening

Je kunt ook nog kiezen voor een personal trainer die je aanmoedigt als je het even niet meer ziet zitten of als je een paar dagen geen zin of tijd gehad hebt.

Conclusie: zoals ik al eerder meldde komen Testman en ik regelmatig op de sportschool en bewegen we regelmatig, we fietsen veel en pakken heel weinig de auto. Dus voor mensen met een actieve levensstijl vind ik de Wii Fit U niet zo heel veel toevoegen, terwijl de Wii FitMeter je wel bewuster maakt hoeveel stappen je per dag doet. Maar voor iedereen (jong en oud) die het niet ziet zitten om naar de sportschool te gaan is de Wii Fit U zeker een stimulans om te gaan bewegen. Het is voor kinderen natuurlijk erg leuk om te doen en doordat je de Wii Fit U voor het hele gezin kan instellen stimuleer je elkaar om te blijven bewegen. Maar of iedereen het volhoudt is altijd de vraag, maar dat geldt niet alleen voor de Wii Fit U maar ook voor de ‘echte’ sportschool. De Wii FitMeter is een leuke toevoeging maar het nadeel is wel dat elk gezinslid een eigen FitMeter moet hebben.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?