You are here: Home » Eten & koken » Stedentrip Kopenhagen

Stedentrip Kopenhagen

geschreven door Constance

Gisteren en vandaag zitten Testman en ik in Deense hoofdstad Kopenhagen (slechts 55 minuten vliegen vanaf Schiphol). Doordat Kopenhagen een gezellig compact centrum heeft zijn alle winkels, restaurants en bezienswaardigheden op loop- of fietsafstand. (Je kunt overal fietsen huren, maar ook het openbaar vervoer brengt je overal.)

Magasin_du_Nord

Kopenhagen is een paradijs voor shopaholics, en als bijkomend voordeel, de Deense mode is super goed geschikt voor de Nederlandse dames want ook de Deense vrouwen hebben heupen en daar houden de Deense ontwerpers rekening mee.

In het centrum van Kopenhagen liggen de bekende winkelstraten zoals Strøget, Købmagergade, Kronprinsengade, Adelgade, Grønnegade en Ny Østergade.Hier vind je dan ook bekende ontwerpers zoals oa. Prada, Max Mara, Gucci, Louis Vuitton, Mulberry maar ook meer budget vriendelijke winkels van H&M, Vero Moda en Zara. En ook de Deense sieradenmerken zoals Pilgrim, Troll Beads en de flagshipstore van Pandora.

Kopenhagen heeft een aantal grote warenhuizen/shoppingmalls. Nu ben ik zelf geen echte ‘mall’ fan maar het mooie oude warenhuis Magasin du Nord is absoluut wel de moeite van een bezoek waard. (Je kunt Magasin du Nord vergelijken met de Amsterdamse Bijenkorf.)

vesterbro

De wijk Vesterbro is één van de meest trendy wijken van Kopenhagen (dit was voorheen de rosse buurt) en en hier kan je heel leuk (vintage) shoppen in de Vesterbrogade, Istedgade en Oehlenschlaegersgade. Wat verder van het centrum af, ligt het multiculturele Nørrebro met de Nørrebrogade als hoofdstraat. En vind je hier in de Elmegade en Guldbergsgade veel streetwearshops, design winkels en leuke koffiebars gevestigd. Tenslotte kan je nog gaan shoppen in de luxe wijk Frederiksberg waarbij de winkelstraat Gammel Kongevej heet. (Ik vond de winkels niet veel verschillen met die in het centrum maar het is wel een mooie wijk met veel herenhuizen en parkjes.)

norebro

Natuurlijk mag ook het Deense eten niet ontbreken want Denen zijn dol op lekker eten en dit doen zij dan ook, bij uitstek, in een van de vele (hippe) restaurants in Kopenhagen. En je kunt zelfs een speciale Smorrebrod app downloaden en daarin wordt je precies uitgelegd wat er nu precies op je broodje ligt. Kopenhagen heeft heel veel ontbijtrestaurants en koffiebars, maar ook de cocktail- en wijnbars zijn populair. Natuurlijk kan je proberen een tafel bij NOMA te reserveren (dit moet echt lang van te voren) maar Kopenhagen heeft nog veel meer fantastische restaurants en bistro’s waar je perfect kunt eten en ook voor elk budget. (Met z’n tweeën of met het hele gezin.)

Smorbrod

Het openbaar vervoer van en naar de luchthaven is ook prima geregeld en je zit in ong. 15 minuten in hartje van de stad. En met de City Pass kan je gebruik maken van de metro vanaf de luchthaven, maar ook alle bussen, trams en zelfs de waterbus en dat voor maar slechts euro 10,- per 24 uur. (Een enkele reis vanaf de luchthaven kost al euro 3,25.)

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com