You are here: Home » Accessoires » Test: Kingston MobileLite Wireless Reader

Test: Kingston MobileLite Wireless Reader

geschreven door Constance

Ik heb intussen de Kingston MobileLite Wireless Reader getest en hij is reuze handig én gemakkelijk te gebruiken. Even een korte uitleg wat dit kleine apparaat kan; je kunt (met WiFi) snel foto’s uploaden naar je smartphone of tablet (dmv. de cardreader) of hem als een externe opslag voor series of films gebruiken (scheelt weer opslagruimte op je tablet of iPad) en ook kan je hem gebruiken om USB sticks te lezen.

MobileLite Wireless

In de doos van de Kingston MobileLite Wireless Reader zit het apparaat, de gebruiksaanwijzing, een snoer met USB aansluiting en een Micro SD adapter zodat je ook je micro-SD kaarten kan gebruiken. Aan de ene kant zit de cardreader en aan de andere kant de USB stick aansluiting en het aansluitpunt voor het opladen van MobileLite Wireless Reader, deze aansluiting is ook te gebruiken om bestanden direct over te zetten. Zodra je het apparaat aanzet wordt er een onbeveiligd draadloos netwerk aangemaakt en hier log je op in. Daarna start je je Apple of Android app. De volgende stap is het verbinden van de MobileLite Wireless met jouw draadloze wifi netwerk en als je dit gedaan hebt werkt de MobileLite Wireless als een draadloos wifi punt. Je moet nog wel even een wachtwoord instellen (via settings) en daarna kan je deze reader op jouw netwerk terug vinden.

MobileLite_Contents

Je kunt heel gemakkelijk nu diverse mappen, bestanden, foto’s en video’s naar deze reader sturen en vervolgens delen met je eigen laptop of pc. En ook kan je, als je smartphone leeg is, de reader als oplader gebruiken. (Voor meer praktische tips, kijk even bij de how-to video’s.)

In eerste instantie vond ik dit weer een ‘extra’ apparaat dat ik mee moest nemen maar voor documenten die je niet in ‘hard copy’ wil meenemen is ie reuze praktisch.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com