You are here: Home » Groen wonen » Kies voor sfeervolle buitenluiken

Kies voor sfeervolle buitenluiken

geschreven door Constance
draai- en sierluiken

Bij buitenluiken wordt over het algemeen meteen aan boerderijen of landelijke woningen gedacht, maar ook bij een moderne woning of een strak gebouw kunnen sfeervolle buitenluiken juist perfect. Zeker wanneer je kiest voor de prachtige buitenluiken van Isoluik Nederland BV. Dit bedrijf is gespecialiseerd in buitenluiken voor zowel particulieren als bedrijven en instellingen. En aangezien de mogelijkheden op het gebied van luiken uiteenlopend zijn, vindt je altijd wel iets wat bij jou en je woning past. Welke soorten dat zijn? Dat lees je in het volgende artikel:

Draai- en sierluiken

De naam sierluiken zegt het eigenlijk zelf al: dit zijn luiken die voornamelijk bedoeld zijn om de uitstraling van uw gevel te verfraaien. Sommige sierluiken zijn zelfs helemaal niet te gebruiken als luik. Dit kan wel wanneer je kiest voor draai- en sierluiken, deze hebben namelijk wel de functie van een luik. Het beslag en het hang- en sluitwerk is bepalend voor het goed functioneren van deze luiken.

draai- en sierluiken

Maar naast de welbekende sierluiken is er nog een heleboel mogelijk op luikgebied.

Schuifluiken en gevelschermen

Schuifluiken en gevelschermen zijn de perfecte vorm van aankleding voor gebouwen die in de belangstelling mogen staan. Waar er door consumenten voor hun huizen vaak gekozen wordt voor de draai- en sierluiken, is deze luiksoort voor bedrijven en grote panden een goede oplossing. Het voordeel aan schuifluiken is namelijk dat ze ook heel praktisch zijn, want je gaat inkijk tegen en fel zonlicht wordt ook tegen gehouden waardoor het energieverbruik beperkt blijft. Bij deze luiksoort kun je kiezen voor bediening met de hand of elektrisch.

schuifluiken

Vouw-schuif systemen

Vouw-schuif systemen zijn een praktische oplossing voor gebouwen die de aandacht moeten trekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan winkelpuien, kantoorgebouwen en grote appartementencomplexen. Vouwschuifluiken zijn een variant op de traditionele scharnierluiken. Door het handige harmonicasysteem nemen deze luiken geen ruimte in beslag op de gevel en naast het raam. Dit onderhoudsarme vouw-schuif systeem is eenvoudig handmatig te bedienen.

vouw-schuifsystemen

Lamellensysteem en luifels

Lamellensystemen en luifels zijn een ideale vorm van zonwering waarmee het zicht van binnenuit volledig vrij blijft, terwijl de inval van zonlicht toch beperkt wordt. Met een beter woon-, werk- en leefcomfort als gevolg. Deze lamellensystemen zijn zowel horizontaal als verticaal mogelijk. Het resultaat? Een dynamisch gevelbeeld met een bijzondere uitstraling.

lamellensysteem

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com