You are here: Home » Audio & video » Nederlandse design speakers

Nederlandse design speakers

geschreven door Constance
Scheek 1a

De meeste speakers zijn rechthoekige dozen met met 2 of meer cirkels voorop en dan vraag ik me altijd af; kan dat niet anders? Ik ben blijkbaar niet de enige wat het speaker ontwerp van de gebroeders Scheek is volledig anders.

Scheek 1a

Dat techniek niet ten koste hoeft te gaan voor design blijkt wel uit de Curved Tapering Tunnel in de Scheek luidsprekers. Dit is nl. een van de innovaties in deze speakers. De mid-bass driver is geplaatst aan het begin van een lange taps toelopende tunnel en deze tunnel is bedekt met akoestisch dempmateriaal, wat een groot deel van het geluid (dat uit de achterkant van de woofer komt) absorbeert. De demping vertraagt de golven, en maakt de tunnel akoestisch langer. Er kunnen nu nog lagere tonen worden weergegeven. Omdat de curve de golven geleid zijn er ook geen interne reflecties aanwezig: een heleboel voordelen in één exceptionele vorm dus.

Verder zijn de meeste speakers nogal stijf en hierdoor gaat de kast meetrillen met het geluid en om dit te voorkomen is er naast de gebogen vorm  het unieke Endoskeleton ontwikkeld. Dit geraamte is gebaseerd op een natuurlijk skelet en is op strategische wijze ingezet (de meeste ondersteuning is op de plek waar de kans op trillende wanden het grootst is). Dus trillende wanden zijn passé.
Scheek-loudspeakers
De tunnel moet wel aan bepaalde specificaties voldoen maar ondanks dat kan de vorm vrij bepaald worden. Mannen kopen over het algemeen altijd de luidsprekers maar vrouwen vinden de traditionele (grote en lelijke) speakers vaak afgrijselijk en willen meer een design stuk in de woonkamer. De Scheek speakers zijn niet alleen mooi om naar te kijken maar hebben ook nog eens een geweldig geluid. Dit volledig Nederlands product wordt in elkaar gezet met een exclusieve ecologische lijm (die in Nederland is ontwikkeld), FSC MDF of op verzoek Eco-board (een materiaal opgebouwd uit agrarische resten).

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?