You are here: Home » Accessoires » Test; Bamboo Pad

Test; Bamboo Pad

geschreven door Constance

Vlak voor Kerst heb ik 2 nieuwe Wacom gadgets opgestuurd gekregen voor een test; de Bamboo Stylus Duo2 en de Bamboo Pad. De Bamboo Stylus Duo2 is al getest dus is net nu de beurt aan de Bamboo Pad.

Bamboo Pad

Als Bamboo fan (ik gebruik nu alweer een aantal jaren de Wacom Bamboo Fun Pen & Touch) wilde ik natuurlijk heel graag de Bamboo Pad uitproberen. En omdat ik nu alleen al met een pen werk (de muis is bij mij al jaren aan het verstoffen) verwachtte ik dat de Bamboo Pad eigenlijk een opvolger zou zijn van de Bamboo Fun Pen & Touch.

De Bamboo Pad is een pad (muismat) met daarin een losse stylus. Er zijn 2 verschillende types; een draadloze en een die werkt met een USB-kabel. Het pad weegt bijna niks (dus voor onze mobiele werkers, gemakkelijk om mee te nemen) en neemt ook niet heel veel plek in. Je moet de Bamboo Pad wel even ‘installeren’ maar dat werkt super eenvoudig, je steekt de, bijgeleverde dongle, in de usb-poort van je laptop en daarna de batterijen in het pad en dan kan je al met de stylus aan de slag (plug & play op Windows 7 & 8, Apple gebruikers kunnen een stuurprogramma op de Wacom website downloaden). Het pad is super gevoelig en je hoeft de stylus dan ook niet over het pad heen te halen, maar er gewoon boven laten zweven. Je kunt heel veel met de stylus (of met je vinger), zoals scrollen, bladeren en nieuwe tabbladen openen. Maar ook even snel aantekeningen maken, teksten markeren en kopiëren. Of onder een officieel document je handtekening zetten.

BambooPadGesturesIk had nog wel even moeite om met de Bamboo Pad uit de voeten te kunnen want hij werkt wel degelijk anders dan mijn Fun Pen & Touch maar na een tijdje weet je niet beter. De draadloze versie gaat wel na ong. 5 minuten in de ‘uit’ stand en dat bespaart batterijen maar is niet altijd handig, het zou fijn zijn als je zelf een tijd zou kunnen instellen. Verder is de versie met draad er alleen in het zwart terwijl de draadloze variant er ook in paars, groen en blauw is.

Als je op pad gaat met de Bamboo Pad kan je de dongle (die vrij klein is en daardoor ook snel kwijt zou kunnen raken) keurig in het pad opbergen en als je hem nodig hebt weer tevoorschijn halen.
Conclusie; het was voor mij wel even wennen, maar na een middagje oefenen had ik alle handelingen die je met de Bamboo Pad kan doen helemaal onder de knie en ik vond het ook erg prettig dat alle features speciaal voor Windows 8 gebruikers zijn ingesteld. Ik vind het dan ook erg jammer dat ie morgen weer terug gestuurd moet worden want de Pad went vrij snel.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com