You are here: Home » Goedkoop & voordelig » Cashback shoppen is het nieuwe zegeltjes plakken

Cashback shoppen is het nieuwe zegeltjes plakken

geschreven door Constance
zegels

Waarschijnlijk heb je het zelf ook gedaan, zegeltjes plakken en sparen. Of herken je het van je moeder of je oma; elke zegel werd uitgeknipt, bewaard en geplakt. Vooral de DE bonnen kennen we allemaal, sommige bewaarden deze keurig in een blik of ze werden lukraak in de keukenla gegooid en na lang sparen had je (eindelijk) een koffiebewaarblik of koffieapparaat bij elkaar. Maar het ging nog verder want bijna elke winkelier had vroeger, van tabakszaak tot kruidenier en van kapper tot supermarkt, een eigen spaarkaart. De meeste moeders en oma’s waren dan ook fanatieke zegeltjesplakkers voor van alles en nog wat. Het kon heel lang duren en ging vaak om slechts luttele bedragen. En toch bleef iedereen trouw plakken, jaar in jaar uit.

zegels
Nadelen van het zegeltjes sparen zijn altijd geweest dat je er engelengeduld voor moet hebben en het risico loopt net wat zegels te kort te komen bij het einde van de actie. Of je spaart voor artikelen uit een nietszeggende shop, waar je hard moet zoeken tot je iets naar je gading vindt. Een slacentrifuge bijvoorbeeld, of een yoghurtmaker. Op een gegeven moment heb je voldoende badhanddoeken en je hoeft ook niet ieder halfjaar naar de Efteling. Het rendement dat je met de volle kaarten in de wacht sleept, houdt ook niet over. Een vol zegelboekje bij zeg, de supermarkt, levert vaak maar een paar procent rente op. En het plakken van zegeltjes op een spaarkaart klinkt in het digitale tijdperk bovendien nogal ouderwets.

Een modernere vorm van zegels plakken is het zogenaamde cashback shoppen. Inderdaad: geld terug krijgen na het doen van een online aankoop, dmv. een zgn. cashback-platform zoals Shopkorting.nl. Nederlanders omarmen deze vorm van besparen steeds meer, vooral als het om duurdere producten gaat. Hoe dat werkt? Via  Shopkorting.nl krijgen leden geld terug op hun online aankopen bij de aangesloten webwinkels. De kortingen kunnen oplopen tot maar liefst 20% van het aankoopbedrag. Lid worden is gratis. De korting die je krijgt als je een jurkje of een paar schoenen bij een aangesloten webwinkel bestelt, komt binnen 48 uur in je persoonlijke account te staan en wordt na autorisatie teruggestort op je rekeningnummer.

shopkorting.nl

Dat cashback shoppen sneller en gemakkelijker gaat dan zegeltjes plakken, blijkt wel uit de populariteit van dit nieuwe fenomeen. Sinds de oprichting in 2008 heeft alleen Shopkorting.nl al ruim 1 miljoen euro aan kortingen uitbetaald aan haar leden. En waarom zou je ook nog langer knutselen met een spaarkaart? Gemak dient de mens. Bijkomend voordeel: je bespaart meer dan je moeder en oma ooit gedaan hebben.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com