You are here: Home » Accessoires » Test: Jabra SOLEMATE en Jabra SOLEMATE MINI

Test: Jabra SOLEMATE en Jabra SOLEMATE MINI

geschreven door Constance
Jabra SOLEMATE

Jullie hadden nog een test van me tegoed en dat was een test van de Jabra SOLEMATE en de Jabra SOLEMATE MINI. En nu heb ik het afgelopen jaar regelmatig Bluetooth speakers getest en de ene test was succesvoller dan de andere.

Jabra SOLEMATE

Natuurlijk ben ik gewend van Jabra dat hun Bluetooth artikelen gemakkelijk met de verschillende apparaten pairen en ook bij deze 2 SOLEMATES werd ik weer niet teleurgesteld. Je kunt de apparaten laten pairen dmv. Bluetooth (anno 2012, of voor de iPhone bezitters) maar ook met NFC (ofwel Bluetooth anno 2013).

Jabra_Solemate_Bluetooth_Speaker_Rood_6_Onderkant Jabra_Solemate_Bluetooth_Speaker_Rood_9_Bovenkant

Ik begin met de SOLEMATE; dit is een medium formaat speaker en met een prima geluid. Een van de kenmerken van de SOLEMATE familie is de rubberen onder- en bovenkant en hierdoor hoef je niet bang te zijn dat ie uit je handen valt en zo kan ie tegen een stootje. In de zool zit ook het AUX kabeltje, en dit kabeltje heb je nodig als je je SOLEMATE niet met Bluetooth kan of wil verbinden. De SOLEMATE is speciaal geschikt om mee te nemen tijdens een zomerse trip, picknick of sneeuwvakantie want in de doos zit ook nog een speciaal opbergtasje dat de speaker beschermt tegen vocht en andere zaken die de levenduur van je speaker kunnen verkorten. Als je de SOLEMATE hebt opgeladen dan kan je ruim 10 uur (draadloos) genieten van je eigen muziek en als je gebeld wordt kan je je SOLEMATE daar ook voor gebruiken, evenals bij conferencecalls of Skype gesprekken. Een klein nadeel heb ik wel gevonden en dat is het gewicht en het formaat zeker als je de SOLEMATE in je handtas wilt meenemen.

Jabra_Solemate_Mini_Bluetooth_Speaker_Rood voor Jabra_Solemate_Mini_Bluetooth_Speaker_Rood_

Maar het nadeel van gewicht en formaat is met de SOLEMATE MINI opgelost want het jongere zusje is een stuk lichter en kleiner en past dus gemakkelijk in je handtas. Verder lijkt ie, niet alleen qua kleur en uiterlijk, erg op haar grote broer want ook de MINI heeft NFC en het AUX snoer. Ook de MINI heeft een rubberen boven- en onderkant, alleen zit het beschermtasje er niet meer bij.  Maar je kunt de MINI meenemen naar het strand want ook de MINI is spatwater dicht. Nu was ik natuurlijk ook erg nieuwsgierig naar het geluid van de MINI maar ook nu is het weer helemaal top (ik had ook eigenlijk niet anders verwacht van Jabra). Natuurlijk hoor je wel verschil als je beide familieleden naast elkaar zet maar de MINI doet absoluut niet onder voor haar grotere broer. De MINI gaat wel sneller leeg maar is ook sneller opgeladen.

Conclusie
; Zelf geef ik de voorkeur aan de SOLEMATE MINI en de reden daarvoor is toch echt het gewicht en het formaat – de MINI past gemakkelijker in je reistas of koffer en ik vind dat erg belangrijk. Testman vindt het formaat en gewicht een stuk minder belangrijk en hij vindt daarom de SOLEMATE (het originele model) de betere keuze. Maar hij is het wel met me eens dat je MINI gemakkelijker mee neemt (bijv. op vakantie) terwijl de SOLEMATE eerder in en om het huis zal blijven. En ook kan het verschil in prijs tussen de SOLEMATE en de SOLEMATE MINI nog doorslag gevend zijn want de MINI is een stuk vordeliger dan haar grotere broer.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com