You are here: Home » Accessoires » Test: Dweilrobot iRobot Braava

Test: Dweilrobot iRobot Braava

geschreven door Constance
iRobot Braava 320

Enige tijd geleden heb ik het al gemeld de iRobot stofzuigers hebben er 2 zusjes bij gekregen; de iRobot Braava dweilrobots. (Kijk voor dat artikel hier.)

iRobot Braava 320

Truus, onze robotstofzuiger, is al helemaal ingeburgerd en daarom was ik ook erg benieuwd naar de Braava. En vorige week is Miep afgeleverd (ja, je gaat je schoonmaakrobots namen geven) en ik heb de iRobot Braava 320 gekregen. Er is ook een ander type, nl. de iRobot Braava 380 en de verschillen tussen beide types behandel ik later in dit artikel.

In de doos zit de Braava mopping robot, de oplaadbare batterij met lader, 1 NorthStar Navigatiekubus, 1 microvezeldoek voor droog dweilen en een voor nat dweilen en een reinigingspad. Voordat Miep kon beginnen moest ze in de lader, maar zij gaf al heel snel een blauw licht, maw ze was klaar voor gebruik. Nu hebben wij 2 Noorse Boskatten die veel en vaak buiten te vinden zijn, en daardoor regelmatig een potenspoor met blubber en zand binnenbrengen, dus is regelmatig dweilen geen overbodige luxe (maar ook niet onze favoriete huishoudklus).

accessoires braava

De Braava heeft 2 standen; een veegstand en hiermee word je vloer droog gedweild en de 2e stand is de dweilstand. Ik heb gekozen voor de dweilstand want in deze stand wordt je vloer, dmv. het heen en weer dweilen, grondig van vuil en vet gereinigd. Je kunt een van de 2 meegeleverde microvezeldoeken gebruiken, maar ook Swiffer of andere kant en klare vloerendoeken zijn prima.

In de doos zit ook het NorthStar Navigatiesysteem en deze werkt als een GPS (voor binnenshuis) en dit apparaat houdt bij waar je Braava is geweest en wat ie nog moet doen. De NorthStar Navigatiekubus projecteert een signaal dat de Braava gebruikt om zijn locatie te bepalen. Terwijl de Braava reinigt, wordt er een kaart van het gebied opgebouwd, muren, obstakels en afstapjes worden in kaart gebracht wanneer ze aangetroffen worden.

Zoals je op de korte video kan horen is de Braava fluisterstil, maw. je hoort Miep niet en dit is wel een verschil met Truus en alle andere robotstofzuigers want deze maken een ontzettend lawaai. Sterker nog; de Braava werd door Lotta, een van de poezen, juist uitgebreid geïnspecteerd, terwijl ze bij Truus altijd heel hard wegrent. Nadat de Braava het eerste gedeelte van de kamer had gedweild schrok ik echt van de viezigheid die er op de blauwe microvezeldoek zat. En dat was voor mij ook wel een teken dat ik of vaker mijn vloer moet dweilen of dat de iRobot Braava super haar werk doet. Ik heb tussendoor dus wel een aantal malen de doek even goed uitgespoeld en opnieuw vochtig gemaakt.

Dat laatste vind ik ook gelijk het grootste nadeel van de iRobot Braava 320 want deze heeft geen waterreservoir, terwijl de Braava 380 dit wel heeft. Maar voor de rest is werking van beide dweilrobots hetzelfde.

irobot-braava dweilrobot

Conclusie; Testman en ik zijn erg enthousiast over de iRobot Braava omdat, geruisloos, je kamer wordt gedweild en ook nog eens zeer grondig. Het nadeel van de 320 is dat je regelmatig je dweil opnieuw moet natmaken, en dat heeft de Braava weer niet. Een klein nadeel is toch wel de prijs, zeker voor de Braava 380, maar wij hebben dit er absoluut voor. Maw. het is jammer dat Miep terug gestuurd moet gaan worden, ze mag van ons nog wel even blijven.

 

Gerelateerde artikelen

0 reactie

bram jansen 15 juli 2009 - 16:42

Wij gaan vanuit nederland duurzame energie project opstarten in asia. In thailand heb ik contact gekregen met een 4 tal dorpen die 1 gezamelijke tempel bouwen. Mij is gevraagt om eens een idee te lanceren omtrent een dergelijke tuininrichting. PAS OP, temperatuur nooit beneden de 26 graden. Ik zag het idee van appeltern, maar bijna niet te beoordelen vanaf deze schets. Hebt u misschien foto’s of iets dergelijks?

Reageer
Christel Salden 7 december 2009 - 15:21

Hallo,
ik zou zelf graag een tempeltuin aanleggen in mijn achter tuin. we denken aan twee paviljoentjes die met elkaar zouden verbonden worden door waterpartijen. Het gras dat momenteel overheerst zou verdwijnen en plaats maken voor terassen, en welomlijnde plantenbakken voor kleinere boomsoorten en struiken. Waaraan moet volgens jullie een tempeltuin voldoen en daarmee denk ik aan structuren, materialen en planten?
Het zou fijn zijn wat advies te mogen ontvangen.
Met dank!
Christel

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com