You are here: Home » Gadget test » Test: The Voice Zing & Coach spel

Test: The Voice Zing & Coach spel

geschreven door Constance
The Voice Zing & Coach spel

Afgelopen tijd heb ik een 2-tal spellen thuis gekregen voor een test en dat waren ‘Ik hou van Holland’ bordspel (de review hiervan kan je vandaag lezen op shoppen.blogo.nl) en The Voice Zing & Coach spel.

The Voice Zing & Coach spel

Het spel The Voice Zing & Coach bestaat uit een aantal onderdelen; een microfoon die je aansluit op je iPhone/iPod of iPad (dus Android bezitters kunnen niet meespelen), een kleine speaker, een aantal stoel- en coachingkaarten en muntjes. En verder moet je de speciale On Stage app downloaden. Op de gebruiksaanwijzing staat een speciale code waarmee je gratis een 12-tal liedjes kan ‘kopen’ maar als je meerder dan 12 liedjes wilt gaan zingen, moet je deze extra songs wel betalen. (Dus kinderen aub. toestemming hiervoor vragen aan je vader en/of moeder.) Je kunt het spel alleen spelen en het maximum aantal personen is 4.

Je begint met het downloaden van de app The Voice: On Stage en daarna ga je naar speciale website waar je, met behulp van de code, de 12 liedjes koopt. Daarna sluit je de microfoon en de speaker op je Apple device aan. Een van de deelnemers gaat beginnen met zingen en dan zijn de andere personen de coaches. Iedere coach krijgt 13 coachkaarten en 5 stoelkaarten. De zingende kandidaat kiest zijn of haar favoriete song uit de app. (De coaches mogen niet op het scherm meekijken.) En ook mogen de coaches niet bij elkaar ‘afkijken’ naar de coachkaarten.

De zanger of zangeres meldt welk liedje er gezongen gaat worden en daarna bepalen de coaches voor zichzelf hoeveel stoelen er worden omgedraaid  en de bijhorende stoelkaart leggen ze voor zich op tafel. En dan gaat er gezongen worden. De coaches kunnen beoordelen op Timing, Volume, Bereik en Toonhoogte maar ook de kaart ‘Valse Noot’ (als er vals gezongen wordt). En als je vindt dat er heel goed gezongen wordt krijgt het talent de ‘ik wil jou!’ kaart.

app the voice

Als de song klaar is dan laten de coaches hun coachkaarten zien en geven hun beoordeling en laten ze hun stoelkaarten zien. De zanger/zangeres laat, op het scherm, zien hoeveel stoelen daar zijn omgedraaid en die coach die het juist geraden heeft of het dichtste bijzit krijgt extra punten. Daarna is het de beurt aan een nieuw zangtalent en na afloop (als iedereen een keer gezongen heeft) worden alle fiches per speler opgeteld en is de winnaar diegene met de meeste fiches.

Natuurlijk is het leukste om dit spel met 4 mensen te spelen maar in je eentje kan je helemaal los gaan en natuurlijk ook even lekker vals zingen als je daar zin in hebt.

Conclusie: The Voice Zing & Coach spel is een spel dat perfect is om met het hele gezin of met vrienden/vriendinnen te spelen (jong en oud). Het nadeel is dat de liedjes die kan kiezen uit de lijst voornamelijk nummers van ‘nu’ zijn, dus de 40 en 50 plussers onder ons zullen ook moeten mee zingen met bijv. Justin Bieber of Lady GaGa. En ook vind ik de kwaliteit van het bijgeleverde boxje niet super goed, dus wij hebben ons eigen exemplaar aangesloten.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com