Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • December cadeaumaand; Warme voeten met wollen huissokken December cadeaumaand; Warme voeten met wollen huissokken
  • Test; LELO Sona Test; LELO Sona
  • Leef Lagom, het Zweedse geheim voor een gelukkig leven Leef Lagom, het Zweedse geheim voor een gelukkig leven
  • METOD, de nieuwe keukens van IKEA METOD, de nieuwe keukens van IKEA
  • Hästens winkel in Amsterdam geopend Hästens winkel in Amsterdam geopend
  • Bezoek aan de Hästens fabriek in Zweden Bezoek aan de Hästens fabriek in Zweden
shoppen

Met IKEA maak je een originele kersttafel

Afgelopen week ben ik naar IKEA Zweden (de allereerste vestiging) in Almholt geweest vanwege het feit dat IKEA nu 35 jaar in Nederland haar woonwarenhuizen heeft. En dat gaat feestelijk gevierd worden, maar hierover lees je binnenkort meer.

ikea

Als je aan Zweden denkt, denk je aan sneeuw, knusse huisjes en kaarsen en zeker in de wintermaanden. En daarom heeft IKEA ook een aantal leuke tips om je feesttafel gezellig aan te kleden. Want een kerstdiner is nog lekkerder aan een mooi gedekte tafel. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn. IKEA heeft een aantal creatieve ideeën verzameld om jouw kersttafel een origineel en persoonlijk tintje te geven.

Bekijk je eigen spullen eens met andere ogen, dat is een motto dat elke Zweed regelmatig toepast; elk item is op meerdere manieren te gebruiken en dat doen ze in Zweden dan ook altijd en overal. Een sierpot, bijv. SKURAR kan ook dienst doen als bestek- of servethouder.

Het rustieke design en de zacht golvende randen van het ARV servies, geïnspireerd op traditioneel Scandinavisch serviesgoed, geven een luxe tintje aan de kersttafel. Treed buiten de gebaande baden en presenteer het servies als een feestelijke toren. Bind er een mooi lint omheen om het geheel af te maken.

kerstbal
Kerstballen krijgen een nieuwe bestemming als feestelijke blikvanger op tafel door ze te presenteren op een serveerschaal. Bij IKEA zijn kerstballen verkrijgbaar in verschillende stijlen. Van klassiek goud tot opvallend neon.

Met de SNÖKUL uitsteekvormpjes til je koekjes bakken naar een hoger niveau. Dankzij de opening in de vormpjes kan je staande ‘3D’ koekjes maken. Van kerstbomen tot rendieren.

ikea koekjes

Klaar met bakken? Laat de uitsteekvormpjes dan dienst doen als originele naambordjes. Zo creëer je eenvoudig een feestelijk effect aan tafel.

Met een beetje creativiteit en een naaimachine maak je in een handomdraai je eigen unieke tafellaken. Voor een tafel voor 4 tot 6 personen heb je 225 cm stof nodig. Bij IKEA vind je een grote collectie stoffen in uiteenlopende stijlen en motieven. Geïnspireerd om aan de slag te gaan? Bekijk de handleiding met naaitips voor een stap voor stap uitleg.

Alle producten zijn verkrijgbaar bij alle vestigingen van IKEA, daarnaast zijn er meer dan 6.000 producten verkrijgbaar via de webwinkel op IKEA.nl.