You are here: Home » Accessoires » Test: Philips Fidelio E5 Surround Sound Systeem

Test: Philips Fidelio E5 Surround Sound Systeem

geschreven door Constance
philips Fidelio e5

Ik heb vorige maand al een aankondiging gedaan over het Philips Fidelio E5 Surround Sound Systeem.  En hij werd tijdens de IFA in Berlijn gelanceerd en nu staat ie bij mij in huiskamer voor een uitgebreide test.

philips Fidelio e5

Ik zal eerst even een korte uitleg geven waarom Philips de E5 heeft ontwikkeld; deze is bedacht vanuit een dubbel idee – goede soundkwaliteit (dit willen de mannen) en het moet er ook nog eens mooi uitzien (typisch iets voor vrouwen).

Over dat laatste kan ik kort zijn, de Fidelio E5 ziet er mooi uit en vooral het leren handvat, bovenop de onderste box, geeft net dat extra accentje waardoor je ziet dat er over het design is nagedacht. Zo is het ontwerp van de speakers geïnspireerd door eigentijdse interieur- en meubelontwerpen.

Wat zit er in de doos? Allereerst een afstandsbediening, Subwoofer en 2 Hoofdunits (speakers) waarvan de bovenkant, dmv. het leren handvat, afgehaald kan worden waardoor je in 1 klap een Surround Sound systeem hebt. En dat met maar slechts 3 kabels en snoeren

Vorige week ben ik aan de gang gegaan met het aansluiten van de set. Testman bleef lekker op de bank zitten en ik kreeg als enige opmerking; ‘Boxen aansluiten is eigenlijk een typische mannenklus’. Bij deze set is dit echt super gemakkelijk want je sluit de Subwoofer aan op het stopcontact, net als de linkerbox en vervolgens verbindt de rechterbox met de linkerbox dmv. het speciale snoer en je kan luisteren naar je favoriete muziek. En mocht je je tv of spelcomputer willen aansluiten, dan zijn hiervoor 2 HDMI kabel aansluitingen beschikbaar maar hiervoor dien je wel zelf de kabels aan te schaffen.

losse box e5aansluiting losse box e5

Zodra je de bovenste delen van de speakers afhaalt en deze achter je bank neerzet heb je gelijk het Surround effect want de Fidelio E5 heeft   speciale draadloze audiotechnologie die op een unieke frequentie werkt en is er geen netwerkstoring. Het resultaat is een volledig draadloos systeem dat in geen enkele situatie geluidskwaliteit verliest.

De Fidelio E5 heeft ook een van mijn favoriete snufjes, nl. NFC; dus je houdt je smartphone bij de hoofdunit en de verbinding is al gemaakt en kan je je smartphone als afstandsbediening gebruiken.

Conclusie: Testman en ik zijn eigenlijk al behoorlijk ‘gehecht’ aan de Fidelio E5 set, want behalve het mooie uiterlijk wilde onze oren ook nog wat en ook dat zit helemaal goed bij deze set. Het geluid, zowel de audio als bij de Surround stand, is vol en warm met een duidelijke bas op de momenten dat je deze ook wil horen.

(ps. Van ons mag ie blijven, maar helaas volgende week wordt ie weer opgehaald.)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?