You are here: Home » Beauty » Test: essence gel nails at home

Test: essence gel nails at home

geschreven door Constance
essence gel nails at home

Ik heb in juli (dat artikel kan je hier nalezen) al gemeld dat essence met de ‘gel nails at home’ set komt. Intussen kan je voor deze, bijzondere, essence producten terecht bij Kruidvat en heb ik een uitgebreide workshop gevolgd hoe je essence gelnails at home aanbrengt.

essence gel nails at home setNu is het zo dat ik al jaren een laagje acryl over mijn eigen (lange) nagels heen heb, zodat mijn nagels wat steviger zijn. En daarop kan je, helaas, geen gelnails aanbrengen. Dus kon ik geen demonstratie geven op mijn handen, maar wel op mijn teennagels en dat is eigenlijk wel zo ideaal.

Er zijn 2 soorten gelnagels mogelijk; French Look en Colour Look. French Look geeft je nagels een glanzende natural look terwijl bij de Colour Look je nagels elke kleur kan geven die je maar wilt en gelijk je nagels een mooie glans geeft. (En je kunt bij de Colour Look elke kleur nagellak gebruiken die je maar wilt.) En na ong. 10 dagen pel je je nagellak laag zo weer van je nagels af.

Zoals gezegd heb ik mijn teennagels, alleen op mijn rechtervoet, de gel nails at home behandeling gegeven. Mijn linkervoet heb ik op de ‘oude’ manier gelakt en zo kan ik precies bijhouden hoelang de gel lak en hoelang de gewone lak blijft zitten.

Je hebt voor de French look en de Colour look de volgende producten nodig; de essence LED lamp, cleanser, primer, peel off gel base, french gel top coat (French Look), gekleurde nagellak en clear gel top coat (beide bij de Colour Look).

essence gel nails at home

French Look

Voordat je begint met lakken moet je je nagels goed vijlen en je nagelriemen terugduwen en dan kan je aan de slag. Je maakt je nagels vetvrij met de speciale cleanser en dan breng je de primer aan(deze even laten drogen). Vervolgens een laag van de peel off gel base (kijk uit voor je nagelriemen en doe dit niet te zuinig) en dan doe je handen of voeten in de speciale uv-lamp en zet deze aan (dit hoeft maar 60 seconden en de lamp slaat vanzelf uit).

French Look; dan breng je daarna de french gel top coat op je nagels (dit is een behoorlijke dikke substantie) en als je klaar bent ga je weer 60 seconden onder de lamp. (Ik kon met mijn voeten in 1 keer in de lamp, maar met je handen moet je dit anders doen, eerst je 4 vingers en daarna je duimen, dus dit neemt iets meer tijd in beslag.) Daarna maak je met de cleanser je nagels nogmaals schoon.

Colour Look: Nadat je de eerste keer de lamp hebt gebruikt maak je met de cleanser je nagels weer schoon en dan lak je je nagels met de gekleurde lak (kan elk merk en elke kleur zijn). Dan moet je wel wachten tot dat je lak goed droog is. En daarna doe je de clear gel top coat op je nagellak en ga je weer met je nagels onder de lamp (60 seconden) en vervolgens maak je je nagels weer schoon met de cleanser.

essence UVlamp aan

essence UVlamp aan

Als je je gel lak wilt verwijderen dan maak je de laklaag aan de zijkant, voorzichtig, los en trek je de hele laag in 1 keer van je nagels af. En mocht er toch nog restjes lak achterblijven dan kan je dit met een nagellakremover (zonder aceton) van je nagels afhalen.

Tip: schrijf voordat je begint even precies de stappen op zodat je niet iets vergeet of een product in de verkeerde volgorde aanbrengt. Ik heb dit zelf ook gedaan en dat werkt een stuk gemakkelijker.

Ik vond het aanbrengen een fluitje van een cent, het enige wat ik jammer vond was het wachten totdat mijn gekleurde nagellak droog was. Dit kostte nog het meeste tijd van alles. (Misschien kan essence een speciale gelnagellak in haar assortiment opnemen die snel droogt onder de LED lamp, want deze heb je toch al in huis.) Verder vind ik het ook jammer dat ik dit systeem niet op mijn handen kan gebruiken, maar wie weet kan dat in de toekomst wel. En ik laat binnenkort weten hoelang mijn gel nails zijn blijven zitten op mijn rechtervoet.

Nagels met gel nails at home

Nagels met gel nails at home

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com