You are here: Home » In & om het huis » Wat te doen bij waterschade?

Wat te doen bij waterschade?

geschreven door Constance

Inmiddels weten we dat het weer in Nederland erg onstuimig is. Wanneer je winter verwacht schijnt de zon of begint het ineens te regenen. Hierdoor kan waterschade in je woning ineens optreden en dan moet je natuurlijk wel weten hoe te handelen.

Waterschade is gelukkig niet een heel vaak voorkomend probleem, maar wanneer zich dit voordoet is het ook meteen een groot probleem. Het kan door allerlei dingen veroorzaakt worden waaronder regen, een lekkage, een overstroomde riolering of een probleem met het dak. Maar wat moet je doen als je hier last van hebt? Wellicht helpen onderstaande handvaten je een eind op weg.

Vind de oorzaak
Het allerbelangrijkste is natuurlijk om op zoek te gaan naar de oorzaak van de waterschade. Meestal zal dit overduidelijk zijn, maar wanneer er sprake is van een lekkage wordt dit wat moeilijker. Wordt het moeilijk om deze lekkage te vinden, schakel dan een professional in. Zij beschikken namelijk over de juiste technieken, kennis en ervaring om de oorzaak op te sporen.

Beperk de schade
Beperk de schade zoveel mogelijk. Wist je dat dit zelfs verplicht is wanneer de situatie het toelaat qua veiligheid? Probeer een lekkage dus af te dichten en draai de hoofdkraan altijd dicht om meer schade te voorkomen.

Maak foto’s van de schade
Voordat je aan de slag gaat met het opruimen en drogen van de waterschade is het belangrijk om foto’s te maken waarop de schade duidelijk zichtbaar is. Deze foto’s dienen namelijk als bewijs voor de verzekering. En de schade wil je natuurlijk wel vergoed krijgen.

Meld de schade aan je verzekering
Tenslotte is het natuurlijk belangrijk om de waterschade aan je verzekering te melden. Uiteraard is het afhankelijk van je verzekeraar en de soort verzekering die je afgesloten hebt in hoeverre de schade wel of niet gedekt is. Om hierachter te komen kun je altijd je polis raadplegen of contact opnemen met je verzekeraar. Wellicht ook een aanrader om al te doen voordat je met dit soort schade te maken krijgt, zodat je weet waar je aan toe bent mocht het gebeuren.

Het allerbeste is natuurlijk om waterschade te voorkomen door het nemen van preventieve maatregelen. Zet alles in het werk om waterschade in je woning geen kans te geven, want dan ben je nog veel verder van huis!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com