You are here: Home » Huis & Tuin » Residence kiest top-10 interior designers 2013

Residence kiest top-10 interior designers 2013

geschreven door Constance

Karl Lagerfeld, Marc Jacobs, Stella McCartney en natuurlijk onze eigen Jan Taminiau en Viktor & Rolf. Zij bepalen het modebeeld van vandaag en morgen. Maar wie zijn de internationale grootheden in de wereld van interior design? Wie bepalen hoe we wonen?

Met het nieuwe jaar in het vooruitzicht kiest woonmagazine Residence ’s werelds tien meest toonaangevende interior designers van 2013. De Top 10 staat in het januarinummer van Residence dat vanaf vandaag in de winkel ligt.

Residence onthult van de geselecteerde interior designers hun mooiste interieurs en
shopping- en stylingtips. Bovendien brengt het magazine aan de hand van de signatuur
van deze ontwerpers alle trends en stijlen voor 2013. Kortom, het januarinummer is met maar liefst 260 pagina’s een bron van internationale wooninspiratie voor het nieuwe jaar.

En dit is de top 10 ’s werelds meest toonaangevende interior designers 2013 geworden:
1. Kelly Wearstler
2. Ilse Crawford
3. Autoban
4. Kate Hume
5. Jouin Manku
6. Jacques Grange
7. Jaime Hayon
8. India Mahdavi
9. Piero Lissoni
10. Karim Rashid

Verder staan er dit Residence nummer interviews met de top 3;  Glamourgirl Kelly Wearstler. Deze Amerikaanse modeontwerper en interior designer mixt de jaren tachtig met een Old Hollywoodstijl, grafisch design en een uitbundig kleurenpalet. De interieurs die zij ontwierp voor de Viceroy hotels betekenden haar doorbraak. De Britse Ilse Crawford wist naam te maken als oprichter van de Britse editie van ElleDecoration (1989). Als docent aan de Design Academy Eindhoven stond ze mede aan de wieg van Dutch Design. Zelf vat ze haar kijk op interieur samen als ‘emotional design’ en bedient zij in haar behaaglijke, tikkeltje sensuele interieurs alle zintuigen. Autoban is de naam van de designstudio van de Turkse Seyhan Özdemir en Sefer Çaglar. In 2003 startten de architect en
interior designer hun samenwerking. Sindsdien werden zij in sneltreinvaart wereldberoemd.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com