You are here: Home » Interieur » Moooi lampen: uitzonderlijk Dutch Design

Moooi lampen: uitzonderlijk Dutch Design

geschreven door Constance
Moooi Heracleum

Moooi lampen: uniek in kwaliteit en design
Moooi is zo’n design label waar wij Nederlanders trots op mogen zijn. Het is een in en in Nederlandsmerk, gevestigd in Amsterdam. De onderneming in 2001 opgericht door Marcel Wanders en Casper Vissers is vernoemd naar het woord mooi (duh). De derde ‘o’ staat voor de extra waarde in termen van schoonheid en uniciteit. Marcel Wanders is de creatief Directeur en hij heeft een groot aantal ontwerpen van Moooi op zijn naam staan. Maar de Moooi portfolio is breder en bevat design eetkamerstoelen, design eettafels en design verlichting van andere nationaal en internationaal bekende ontwerpers.

De laatste paar jaar gaat het Moooi voor de wind. In snel tempo zijn een aantal showrooms geopend in onder andere India, China en Mexico. Wat kenmerkt de Moooi collectie? Allereerst is deze exclusief, gedurfd, speels en mooi. En gebaseerd op de overtuiging dat design een kwestie is van … liefde. Persoonlijk vind ik de Moooi lampen het meest in het oog springen. Hieronder bespreek ik mijn favoriete top-7 lampen.

Moooi Heracleum
De Moooi Heracleum van Bertjan Pot is een waar meesterwerk. De lamp bestaat uit 63 LED lampjes en heeft de vorm van een tak. Een heldere tak, dat dan wel. Deze Moooi lamp is nu al een klassieker. Niet heel goedkoop, maar als hij eenmaal hangt, zul je veel bekijks krijgen.

Moooi Dandelion
De Moooi Dandelion van de Nederlandse ontwerper Richard Hutten is prachtig. De Dandelion is er in vloerlamp en hanglamp. De hanglamp is bij mij favoriet. De lamp ziet er uit als een soort van supernova die zorgt voor een uniek lichtspel wat je terugziet op de muren en het plafond. Dandelion staat voor paardebloem en dat zie je er wel een beetje in terug. Spreek overigens uit als dande-lion (van leeuw).

Moooi Random Light
De Moooi Random Light is een oude bekende. Bertjan Pot maakte deze lamp al meer dan 10 jaar geleden, maar nog steeds staat hij hoog in de top-10 best verkochte producten van Moooi. De lamp is zo populair dat je ‘m als imitatie ook al bij de Gamma kunt krijgen (maar dan veel minder Moooi). De Random Light is er in wit en zwart, in drie verschillende formaten. En sinds kort ook verkrijgbaar als vloerlamp.

Moooi Raimond
De Moooi Raimond Hanglamp van OX-id is een nieuwe hanglamp in de Moooi lampen familie. De hanglamp geeft een prachtig schouwspel van LED lampen. Daarmee is de lamp ernergiezuinig en modern. Verkrijgbaar in drie formaten; dimbaar en niet dimbaar. De grootste variant heeft wel 252 LED lampen. Shine a LED Light on me!

Moooi Horse lamp
De Moooi Horse Lamp van Front is een vloerlamp die je vast wel eens hebt gezien. Vooral in de lobby van grote bedrijven doet deze Moooi lamp het erg goed. Heb je geen wei, voor 4.000 euro heb je deze niet-gras-eter al in je huis staan.

Moooi Smoke Chandelier
De Moooi Smoke Chandelier van Maarten Baas blijft verrassen. De lamp is gemaakt van verbrand hout, vandaar de naam. Regelmatig zullen gasten van je die de lamp zien hangen zich afvragen of hier recentelijk een brand heeft gewoed. Niet is minder waar. De lamp is gefixeerd en zal niet verder uit elkaar vallen. Met de Smoke Chandelier haal je een pronkstuk in huis.

Betaalbaar? Moooi Cluster Hanglamp
De Moooi Cluster lamp is de meest betaalbare hanglamp in de Moooi familie. De lamp heeft vier fittingen waar je een evengroot aantal bijzondere lampen in kunt schroeven. Er zijn 2 sets van lampen, dus je kunt nog wisselen ook. Een stoere en eenvoudige lamp, die wel degelijk indruk maakt.

Moooi lampen: een unieke colllectie. Hierboven heb ik enkele lampen uit de Moooi lampen colectie beschreven. Er zijn er nog veel meer. Dus neem vooral eens een kijkje en laat je verrassen door uniek Dutch Design.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com