You are here: Home » Audio & video » Super kleine Nikon camera

Super kleine Nikon camera

geschreven door Constance
feit of fabel

De damestassen die je op de catwalk ziet worden weer kleiner en dan is een kleine digitale camera eigenlijk een must. Nikon introduceert de COOLPIX S01, en deze camera is kleiner dan een creditcard!

De COOLPIX S01 is er in verschillende kleuren; mirror (spiegel zilver), glimmend rood, wit, zwart en roze. Je kunt met het interne geheugen van 7.3 GB wel 3000 foto’s of 3 uur video (VGA kwaliteit) maken en de batterij is ingebouwd en hierdoor zijn externe opladers en extra geheugenkaarten niet nodig. Het touchscreen is 6.2 cm groot en kan je je foto’s en video’s met diverse effecten bewerken. Zo kun je je films vooraf een nostalgisch tintje geven met sepia of je foto’s er retro uit laten zien met het speelgoedcamera-effect of een leuke twist geven met het Fisheye-effect.

Het menu is heel gemakkelijk te bedienen en je kunt het startscherm aanpassen en bijv. een van je eigen foto’s als achtergrondafbeelding gebruiken. Het NIKKOR-zoomobjectief heeft een 3x optische zoom (29–87mm) en met dit objectief maak je in een handomdraai de prachtigste foto’s en films, van groepsfoto’s tot portretten. En alle video’s zijn in HD kwaliteit. Je hoeft in de filmstand alleen maar even het scherm aan te raken om met het opnemen van je film te beginnen.

Verder heeft de camera detectie van bewegingsonscherpte: vermindert het effect van cameratrillingen en corrigeert onverhoedse bewegingen van de camera en je onderwerp. De hoge ISO-lichtgevoeligheid (tot 1600) vermindert de kans op onscherpe beelden bij snel bewegende onderwerpen of bij weinig licht. En met de autostand met automatische scènekeuze kiest de camera zelf de camerastand die het beste bij de omstandigheden past, hierdoor lukken je foto’s altijd. Deze camera heeft ook de EXPEED C2 en via dit geavanceerde beeldverwerkings-systeem worden alle cameratechnologieën geoptimaliseerd en dat zorgt voor snelle prestaties en een perfecte beeldkwaliteit.

De camera kan opgeladen worden via de meegeleverde USB-kabel of lichtnetadapter.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com