You are here: Home » Eten & koken » Nespresso introduceert Hawaiï Kona

Nespresso introduceert Hawaiï Kona

geschreven door Constance

Gisteren heb ik de lancering van de allernieuwste koffiesmaak van Nespresso meegemaakt; Hawaii Kona en dit is een een unieke Special Reserve.

Er is een top 3 van bijzondere koffiesoorten en dat zijn de Kopi Luwak, Jamaican Blue Mountain en Hawaiï Kona en deze 3 koffies zijn het neusje van de zalm, op koffiegebied dan.

De Hawaii Kona Special Reserve wordt in zeer beperkte hoeveelheid verkocht en is beschikbaar vanaf 2 november as. en de verwachting is dat de capsules binnen 3 weken uitverkocht zullen zijn, want koffieliefhebbers over de hele wereld hebben op dit moment zitten wachten. Ik heb zelf ook de Hawaiï Kona gedronken en ik vond het een heerlijke ‘sterke’ koffie en pas later bleek dat het een ‘5’ is (vwb. de intensiteit). En dat had ik niet verwacht, ik dacht eerder hoger. Je kunt de Hawaii Kona het beste als espresso drinken, maar ook als cortado (of caffé macchiato), dus de espresso met een klein beetje warme melkschuim is ie heerlijk. En dit is echt een koffie waarvan je kunt genieten na een heerlijk diner met vrienden en familie.

Hawaii Kona Special Reserve wordt dus bereid uit de Kona, een 100% Arabica koffieboon die zowel zeldzaam als kostbaar is. De Kona werd in 1840 geïmporteerd uit Guatemala. Deze boon wordt geteeld door zo’n 600 kleine familiebedrijven in het westelijke deel van Hawaii, waar de oppervlakte niet meer dan twee hectare beslaat. En profiteren allemaal van het ideale gebied voor deze bijzondere koffie;  een vulkanische bodem met een grote vruchtbaarheid, lucht met hoge vochtigheidsgraad en een voorbeeldig microklimaat. Hierdoor kunnen de struiken langzaam uitgroeien tot witte bloemboeketten die geuren naar jasmijn, voordat ze in de periode van augustus tot januari veranderen in bessen.

De bessen worden zorgvuldig met de hand geplukt wanneer ze perfect rijp zijn. Vervolgens worden ze behandeld volgens de «vochtige methode». Ze worden verpulverd, gewassen, vervolgens zongedroogd en regelmatig omgedraaid om zo de vochtigheidsgraad te reduceren. En alleen de koffiebonen die het certificaat « Extra Fancy » dragen (de hoogste classificatie voor de Kona koffie), worden door de Nespresso experts geselecteerd. Deze bonen worden vervolgens bewaard in hun perkament/vlies (inwendige deel van de vrucht die zich het dichtst bij de kern bevindt) om zo hun versheid te behouden. Het roosteren gebeurt in twee fases om de complexiteit van smaken te behouden en Nespresso heeft gekozen voor een relatief fijne maling.

De doos, waarin 10 capsules zitten, is versierd met glanzend geborsteld aluminium en opent bovenaan, zoals een doosje. En ik was helemaal ‘verliefd’ op de Limited Edition giftbox, gemaakt van kersenhout en geborsteld aluminium. In deze box zit een  uit tot het proeven van deze uitzonderlijke koffie. In de gift box zit een dienblad, twee (Pixie) espresso kopjes en twee Nespresso Hawaii Kona etuis.

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com