You are here: Home » Interieur » Artemide Tolomeo: een tijdloze klassieker

Artemide Tolomeo: een tijdloze klassieker

geschreven door Constance

Artemide is een Italiaanse designfirma die al sinds 1958 prachtige design lampen maakt. De lampen zijn ontworpen door Michele De Lucchi en Giancarlo Fassina. Deze tijdloze lampenserie is verkrijgbaar in tafellamp, vloerlamp, hanglamp en wandlamp. De collectie is zo uitgebreid dat maar weinig onder ons er nog wijs uit wordt. Vandaar deze blog. Ik heb de nobele hoop hier enige duidelijkheid te scheppen in de prachtige serie van Artemide Tolomeo.

Tolomeo tafellampen
Allereerst zijn er een aantal prachtige Artemide tolomeo tafellampen. Zo heb je de Tolomeo Tavolo, met een maximale hoogte van 129 cm. Daarnaast is er Tolomeo Micro, het kleine broertje met een maximale hoogte van 73 cm. Beide lampen zijn verkrijgbaar met verschillende onderstellen (base, pin, klem) en in verschillende kleuren. Voor deze lampen is er naast de halogeen versie een LED versie beschikbaar. In de regel is deze iets duurder, maar je gaat dan wel helemaal met de tijd mee. En de kans dat de lamp ooit nog kapot gaat is nihil! Conclusie: voor op je bureau is er keus genoeg.

Tolomeo vloerlampen
Ook op de vloer kun je prima met de Tolomeo vooruit. Zo heb je de standaard Artemide Tolomeo Terra, de basis uitvoering, met een maximale hoogte van 226 cm. Deze is er in wit, zwart en gepolijst aluminium. Daarnaast is er de Tolomeo Lettura Terra. Deze vloerlamp heeft maar een knik, waar de Tolomeo Terra er twee heeft. De maximale hoogte bedraagt 167 cm Er is een uitvoering in zwart en gepolijst aluminium. Wil je echt los gaan op de Tolomeo, dan kies je voor de Tolomeo Mega Terra, de grote broer van de terra, met een maximale hoogte van 327 cm. De lamp heeft weer twee knikken. De kap is er in verschillende formaten (doorsnede 32, 36, 42 cm) en van verschillende materialen. Tevens is er een aan/uit versie en een dimbare versie. Dan heb je nog de Tolomeo Basculante Terra. Ter info: Basculante betekent ‘kantelbaar’ – de kap is inderdaad te kantelen. Deze lamp is kleiner dan de Tolomeo Mega, maar heeft ook de papieren kap. Het onderstel is van aluminium (snap je het nog?). Tenslotte is er de kleine broer van de Tolomeo Terra, de Tolomeo Micro Terra met een maximale hoogte van 172 cm. De lamp is van aluminium en verkrijgbaar in aluminium, zwart, antraciet en rood.

Tolomeo hanglampen
Ook in het hangsegment is de keuze enorm. Allereerst is er weer de basis Artemide Tolomeo Sospensione. Deze hanglamp bestaat uit twee lampen, waarvan de kappen van aluminium zijn. Dan heb je de Tolomeo Sospensione Decentrata. Deze hanglamp heeft maar een (grote) lamp, inclusief lampenkap van perkament, satijnstof of metaal. Uiteraard weer in verschillende formaten (32, 36 of 42cm). Dan is er de enkele Tolomeo Mega Sospensione, met een enkele mega grote kap van 42 of 52 cm. In perkament en satijn grijs. En om het feest compleet te maken is er de Tolomeo Basculante Sospensione, met twee kappen varierend van 24 cm tot een doorsnede van 42 cm.

Tolomeo wandlampen
Wat betreft Tolomeo wandlampen zou ik het simpel willen houden. Je hebt de Tolomeo Pinza en de Tolomeo Micro Pinza. Beide lampjes kun je eenvoudig aan een plank vastklemmen. Tenslotte heb je de eenvoudige Tolomeo Faretto wandlamp. Deze is met en zonder aan/uit schakelaar.

Conclusie
De Artemide Tolomeo collectie is ongelooflijk uitgebreid en veelzijdig. De Tolomeo is een echte design klassieker die in elk interieur zal staan. Kies je voor een Tolomeo lamp, dan zullen ook je kinderen (over 20 jaar) ervan kunnen genieten!!

Gerelateerde artikelen

0 reactie

Gadget Test: Emporia RL2 mobiele telefoon | | LadygadgetsLadygadgets 13 april 2012 - 07:04

[…] week heb ik hem al aangekondigd, de test van de ‘senioren’ telefoon Emporia RL2. Ik vind de benaming seniorentelefoon een beetje oneerbiedig want de Emporia telefoons […]

Reageer
Gadget Test: Emporia RL2 mobiele telefoon | | LadygadgetsLadygadgets 13 april 2012 - 07:04

[…] week heb ik hem al aangekondigd, de test van de ‘senioren’ telefoon Emporia RL2. Ik vind de benaming seniorentelefoon een beetje oneerbiedig want de Emporia telefoons […]

Reageer
greg 17 april 2012 - 14:09

dat zijn de perfecte mobiele telefoons voor de oudere gebruikers.

Reageer
greg 17 april 2012 - 14:09

dat zijn de perfecte mobiele telefoons voor de oudere gebruikers.

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com