Gisteren ben ik aanwezig geweest bij de aftrap van de Restaurantweek en heb, op uitnodiging van Nespresso, genoten van een heerlijke brunch in het Conservatorium hotel in Amsterdam. En tijdens deze brunch heb ik kennis gemaakt met de allernieuwste Nespresso machine ‘U’ en de nieuwe Nespresso koffiesmaak Crealto.
De Nespresso ‘U’ (Magimix en Krups) is model waarbij niet alleen gelet is op design en vormgeving maar ook op de technologie. Zo herkent de machine je favoriete koffiesmaak waarbij je ook kan kiezen tussen drie voorgeprogrammeerde koffiesmaken: Ristretto, Espresso en Lungo. En zoals je op de foto kan zien, kan je bij de U het waterreservoir verschuiven, vanaf de achterkant naar linker- of rechterzijkant, waardoor de U zelfs op het smatste aanrecht neergezet kan worden. De machine is in 25 seconden opgewarmd en ook heeft de U een automatische koffiezetter, zodat de bereiding van een koffie begint zodra de Nespresso capsule in de houder wordt gelegd en deze gesloten wordt en na afloop wordt de capsule automatisch uitgeworpen. En er is een houder met twee aanpasbare magnetische bakjes (voor lepeltjes en suiker) in de stijl van de U en deze bakjes kunnen aan de zijkanten van de machine worden geklikt De U bestaat voor meer dan 30% uit hergebruikte materialen en de machine schakelt zichzelf uit als ie 9 minuten niet wordt gebruikt. De machine is, vanaf volgende maand te koop, in 4 kleuren: Pure Cream, Pure Black, Pure Grey en Pure Orange.
Nespresso heeft ook een nieuwe Limited Edition Grand Cru gelanceerd; Crealto. Deze koffie (intensiteit 8) bestaat alleen maar uit Arabica bonen, en de bonen werden 3x langer gebrand en op een lagere temperatuur, waardoor er een bijzondere smaak vrijkomt met een volle body en een lange nasmaak. Crealto Limited Edition is ontstaan tijdens een ontmoeting tussen Alexis Rodriquez (Chef van 2* Michelinsterren restaurant Mirazur) en Mauro Colagreco (Nespresso koffie expert).