You are here: Home » Accessoires » Gadget Test: Toshiba Satellite Z930 Ultrabook

Gadget Test: Toshiba Satellite Z930 Ultrabook

geschreven door Constance

Zoals jullie afgelopen week hebben kunnen lezen heb ik een Toshiba Ultrabook thuis gekregen voor een test. (Dat artikel staat hier.) En aangezien ik naar Shanghai toe vloog was dat een mooie gelegenheid om dit Ultrabook mee te nemen op reis.

Wat is me als eerste opgevallen? Het gewicht of althans het gebrek aan gewicht. De Toshiba Satellite Z930 kan je met gemak met 1 hand optillen en is daardoor ook gemakkelijk in en uit je handbagage te halen. Verder is ie, dichtgeklapt, ook lekker dun en hierdoor past ie eigenlijk in elke handtas of trolley. (De netvoeding is een stuk dikker.) Mijn testexemplaar was niet eerder gebruikt en hierdoor moesten er allerlei updates en downloads plaatsvinden, en dat ging razendsnel dus dat was al veel belovend.

In Shanghai kan ik gebruik maken van een gratis WiFi verbinding op mijn kamer en dat houdt in dat ik, 99 van de 100 keer, liggend op bed met de laptop op schoot mijn artikelen schrijf, mail beantwoord en met Testman via Skype aan het bellen, met videobeeld, ben. En als je een laptop op schoot houdt voel je vaak ook dat de onderkant ontzettend warm kan worden (mijn laptop ligt dan ook vaak op een kussen) maar bij de Toshiba Satellite Z930 had ik hier weinig last van.

Als je een Ultrabook dichtklapt, moet ie heel snel weer opstarten en inderdaad dit gaat reuze snel. Waar ik bij mijn huidige laptop altijd lang moet wachten, is de Z930 zo weer klaar voor gebruik. De browsers openen ook heel snel en je merkt dat deze processor, ook bij veel geopende programma’s, snel blijft reageren.

Mijn versie heeft een 13,3′ inch/33,8 cm. beeldscherm en dit is een prettig scherm om op te werken, ook voor langere tijd en dit komt mede omdat het een LED-scherm is, waardoor je heldere en scherpe beelden krijgt. De Z930 heeft twee USB 2.0-poorten en dankzij Bluetooth 4.0 kan je al je mobiele apparaten synchroniseren zonder kabel.

Vaak is de batterij de ‘bottleneck’ van een laptop (of Smartphone) en volgens de specificaties moet het mogelijk zijn om max. 8 uur achter elkaar op een volle batterij te werken. Nu was dit natuurlijk heel gemakkelijk te testen, maar helaas, 8 uur is niet gehaald. Na 7,5 uur was de koek op en moest de Toshiba Satellite Z930 aan de lader.

Conclusie: Ik ben toe aan een nieuwe laptop en ik moet eerlijk zeggen dat een Ultrabook zeker ga overwegen als mijn volgende laptop, alleen denk ik dat ik wel een kleiner beeldscherm zou nemen. (Maar dit heeft meer met de prijs te maken.) Als ik hier geen rekening mee zou hoeven te houden dan heeft de 33,8 cm./13,3′ inch mijn voorkeur. Het toetsenbord typt lekker en het gewicht en de dikte zijn helemaal perfect voor iedereen die, net als ik, regelmatig op pad is, voor het werk of privé. Een klein minpuntje is wel de kleur, mijn testexemplaar is zwart met zilver maar ik mis een wat meer ‘vrouwelijke’ touch. En je krijgt voor slechts euro 14,95 een upgrade naar Windows8 erbij.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?