You are here: Home » In & om het huis » Snelle opruimtips

Snelle opruimtips

geschreven door Constance
handige winkelstelling

Opruimen, echt werk waar geen eer aan valt te behalen, maar wat toch elke week weer moet gebeuren. Daarom kun je het voor jezelf het best zo leuk en makkelijk mogelijk maken. Maar hoe dan zul je denken? Onderstaande tips helpen je wellicht een eind op weg.

  • Ondanks dat opruimen een saai karwei is, kun je het voor jezelf toch leuker maken. Draai vrolijke muziek, zing mee met je favoriete nummers en maak af en toe eens een dansje met de bezemsteel. Je zult merken dat je het huis doorvliegt en er versteld van staat hoeveel je gedaan hebt in een korte tijd.
  • Plastic kratten en kunststof bakken , eventueel op wieltjes en afsluitbaar, zijn ideaal voor het opbergen van bijvoorbeeld het speelgoed van de kids. Alle rommel stop je eenvoudig in de bakken, zodat het er binnen no time weer netjes uitziet.
  • Gooi overbodige dingen weg. Je kunt wel alles bewaren, maar ga je er ook echt nog iets mee doen. Overloop alles eens rustig en breng spullen waar je echt niets meer mee doet, maar waar een ander nog wel iets mee kan naar een kringloopwinkel of verkoop je spullen op een rommelmarkt. Op deze manier maak je er nog iemand blij mee.
  • handige winkelstellingIn de garage of het werkhok van je vriend of man is het meestal ook een puinhoop. Nul overzicht, wat door hem meestal weerlegd wordt, maar erg opgeruimd ziet het er niet uit. Daarvoor zijn winkelstellingen erg handig. Hierdoor kan alles liggend, staand of hangend opgebergd worden, waardoor het in één oogopslag duidelijk is wat er is en het ook netjes blijft. Deze stellingen zijn overigens ook erg handig om in de kelder te gebruiken.
  • Je kunt ’s avonds de boel de boel laten en lekker op de bank ploffen, of ervoor kiezen om iedere avond iets te doen wat opruimen betreft. Zo ben je de volgende dag blij dat je het gedaan hebt en wordt je opruimlijstje alsmaar korter.

De laatste tip is er één die ik zelf zeker ga hanteren, want elk weekend is het weer hetzelfde opruimliedje. En het is helemaal niet verkeerd om af en toe te denken: morgen is er weer een dag! Doe dit alleen niet iedere dag!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com