You are here: Home » DIY (Do It Yourself) » Tips voor het kopen van meubels

Tips voor het kopen van meubels

geschreven door Constance

Je bent toe aan nieuw meubilair en gaat woon winkelen.Leuk! Maar ga wel goed voorbereid op pad want de keuze is enorm groot. Een aantal tips van De InterieurTipgever om te voorkomen dat je miskopen doet.

1. Inspiratie doe je thuis op in de woonbladen.

Knip of scheur plaatjes uit van meubels die je aanspreken. Op deze manier kom je er   achter waar je voorkeur in stijl licht.

Plak alle banken bij elkaar die je mooi vind en doe dit ook op aparte A4- tjes met kasten stoelen en tafels. Je kunt ook een moodboard  maken als je weet welke stijl je mooi vindt.

2. Je budget bepaal je van te voren! Als je voor duurzaam kiest kan het budget hoger liggen.Trendy meubilair wil je waarschijnlijk sneller vervangen.

3. Afmetingen bepaal je thuis. Maak een indelingsplan en meet wat de maximale en minimale maat van de bank, tafel of kast mag zijn. Door kranten op de grond te leggen met de gewenste maten zie je al snel of er nog genoeg (door) loopruimte overblijft en er nog ruimte is voor een extra stoel of bijzettafel. Ruim eerst op en gooi weg wat overbodig is.                                 Beter een grote kast dan veel kleintjes. De ruimte ziet er dan al snel vol en rommelig uit.

4. Comfortabel en/of mooi.

Bedenk wat je verwacht van een bank of stoel. Een brede armleuning voor je drankje. Een diepe zit voor je lange benen of toch liever een korte zit. Hoeveel personen wil je er op kwijt of wil je er op kunnen liggen. Ga je voor leer of voor stof en hoe reageren de katten!

5. Kleur is heel bepalend voor de sfeer en uitstraling. Kijk wat de basis kleur is of moet worden en kies daar 3 of 4 accent kleuren bij. Kies je voor een neutrale basis dan kun je met accessoires per seizoen of trend eenvoudig en met weinig kosten de kleuren aanpassen.

Met deze tips kun je heel gericht je aankopen doen. Wil je hulp bij het maken van je keuzes? Maak dan een afspraak met een van onze InterieurTipgever stylisten. Samen komen we er zeker uit.

Lizette Zeef, De InterieurTipgever stylist regio Den Haag/Rotterdam

Gerelateerde artikelen

1 reactie

ferry66 13 april 2013 - 18:48

Er is een hele goede onafhankelijke site over het kopen van meubels.
http://www.kijkopmeubelen.nl
Alles wat je maar wilt weten over meubels, een aanrader voordat je nieuwe meubels gaat kopen.

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com