You are here: Home » Interieur » Hoe kies je de juiste vloer?

Hoe kies je de juiste vloer?

geschreven door Constance
mooie tegelvloer

Door de meeste mensen wordt een vloer vaak over het hoofd gezien, maar wist je dat juist de vloer een sfeerbepalend element is? Het grootste gedeelte van het huis bestaat nou eenmaal uit vloer. Logisch is natuurlijk dat deze ook heel intensief gebruikt wordt, en net daarom is het zo belangrijk om de juiste te kiezen.

mooie tegelvloerStappenplan

 1. Wat is je levensstijl?
  Dit is één van de belangrijkste dingen waarop je moet letten bij het kiezen van de juiste vloer. Wat is je eigen levensstijl en wat is de levensstijl van eventuele medebewoners. Spelen er kinderen op de vloer of rennen er huisdieren op rond? Dit soort vragen zijn allemaal van belang.
 2. Wil je wel of geen vloerverwarming?
  Deze keuze is erg belangrijk, want niet alle vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. En niet elke vloersoort heeft vloerverwarming nodig. Er zijn vloeren bij die minder koud aanvoelen dan andere soorten.
 3. Welke soort vloer vind je mooi?
  Er zijn een heleboel verschillende soorten vloeren, niet alleen wat materialen betreft, zoals tegels, hout of tapijt. Maar ook qua stijl. Wil je een trendy of liever een tijdloze vloer? Welke eisen stel je aan een vloer? Moet deze onderhoudsvriendelijk zijn of juist kindvriendelijk? Met behulp van deze eisen ga je op vloerenjacht.
 4. Hoeveel tijd wil ik aan het onderhoud besteden?
  Een vloer kan nog zo mooi zijn, maar meestal kosten dit soort vloeren ook veel onderhoud. Het is belangrijk dat je hier bewust van bent. Bekijk dus goed het onderhoudsadvies van de verschillende vloersoorten, zodat je een bewuste keuze kunt maken en, wanneer de vloer eenmaal ligt, niet voor verrassingen komt te staan.
 5. Waaraan moet de ondervloer voldoen?
  Dit is helemaal afhankelijk van de vloer die erop komt te liggen, maar ook gedeeltelijk van je eigen wensen. Wij hebben bijvoorbeeld thuis een laminaatvloer liggen, maar we wilden absoluut niet dat je continu zou horen wanneer iemand rond aan het lopen was. Daarvoor zijn dan speciale ondervloeren beschikbaar, die heel geluiddempend werken.

Zoals je ziet is het dus helemaal niet zo eenvoudig om de juiste vloer te kiezen. Het is aan te raden om bovenstaande stappen te volgen, omdat een vloer toch wel een flink aantal jaren mee moet. Het zou zonde zijn als je er na een aantal jaren achterkomt dat je de foute keuze gemaakt hebt, want het is toch wel een flinke investering.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com