You are here: Home » Architectuur » De authenticiteit van een rieten dak

De authenticiteit van een rieten dak

geschreven door Constance
rieten dak

rieten dakEen rieten dak geeft een huis niet alleen een authentieke, maar ook een mooie uitstraling. Wel ben ik van mening dat een rieten dak niet op elk type huis thuishoort. Een nieuwbouwwoning met een rieten dak heeft al een heel andere uitstraling dan een mooie boerderij. Het moet bij de woning en de architectuur passen, wil een rieten dak een woning ook verrijken. Ben je voor jezelf nog aan het afwegen of je wel of geen rieten dak wilt hebben? Dan heb ik hier de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

  • Een rieten dak is van natuurlijk materiaal gemaakt wat direct in de omgeving integreert.
  • Een rieten dak isoleert goed. In de zomers blijft het koel binnen en in de winters blijft de warmte juist binnenshuis.
  • Een rieten dak heeft een lange levensduur van wel 80 jaar mits deze goed gelegd is en goed onderhouden wordt.

Nadelen

  • Sommige constructies van rieten daken zijn duurder en minder duurzaam dan een ‘normaal’ pannendak.
  • Een rieten dak leggen is een ambacht op zich, waarvoor je dus een echte rietdekker nodig hebt. Ook voor reparatie en vervanging schakel je beter een deskundige in. Dit nadeel is natuurlijk ook om te draaien tot een voordeel, want je besteedt het compleet uit en zit zelf dus niet met de rommel en de benodigde tijd.
  • Sommige rietconstructies zijn brandgevaarlijk, wat weer een hogere premie van de brandverzekering inhoudt.

Ben je dus op zoek naar iets moois om je woning net die authentieke uitstraling te kunnen geven? Dan is een rieten dak een goede optie waar je trots op kunt zijn en de rest van je leven nog van kunt genieten.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com