You are here: Home » Van alles wat » Kleurtrend 2012: KLEUR is het toverwoord voor je interieur

Kleurtrend 2012: KLEUR is het toverwoord voor je interieur

geschreven door Constance

Ook in de woonwereld volgen de trends elkaar snel op. Aan het begin van het jaar zag je op de (internationale) woonbeurzen de trends voor het aankomende jaar. Er zullen meerdere trends naast elkaar bestaan en elkaar opvolgen, maar het toverwoord voor 2012 blijft toch wel KLEUR!

Kleur van het jaar 2012: Tangerine Tango

Pantone is de autoriteit op het gebied van kleur en heeft dit jaar de warme rood-oranje kleur Tangerine Tango tot kleur van het jaar uitgeroepen. Deze kleur straalt kracht, passie en warmte uit en is zowel in accessoires als op grotere oppervlaktes goed toe te passen. Deze kleur is mooi te combineren met mosgroen en blank hout. Warme en natuurlijke materialen als wol, vilt en textiel maken het plaatje compleet.

Pastel kleuren

Afgelopen jaar zag je het al, maar de pastel kleuren blijven in 2012  nog een belangrijke rol spelen. De verfijnde en elegante kleuren vormen een perfecte balans en harmonie in je interieur. De contrasten kun je toepassen in materiaalgebruik door mat en glans met elkaar te combineren. In de design interieurs zie je de pastel kleuren gecombineerd worden met felle neon kleuren als accenten.

Color Blocking

Heb je geen zin in zachte tinten of gedekte kleuren? Goed nieuws, want in 2012 volgt het interieur de modetrend colour blocking op door gebruik te maken van radicale en expressieve kleuren. Je hebt wel een beetje lef nodig, want kleuren als felgeel, knalblauw, grasgroen en zuurstokroze worden allemaal met elkaar gecombineerd! Combineer deze kleuren met strakke lijnen, grafische prints en een vleugje goud, brons of koper. Pas wel op dat je niet doorslaat en een witte basis gebruikt, want anders is de balans snel weg. Het is in ieder geval vrolijk en niet saai!

Trends komen en gaan, maar het belangrijkste is natuurlijk dat jij je prettig voelt in je interieur. Neem de trends niet klakkeloos over, maar haal eruit wat jij mooi vindt en wat bij jou past. Als je zorgt voor een tijdloze basisinrichting dan kan je doormiddel van accessoires je interieur aan de trends aanpassen.

Sofia Steenmeijer, styliste van de InterieurTipgever regio Overijssel

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Kleurtrend 2012: KLEUR is het toverwoord voor je interieur – Wonen.Blogo.nl 12 maart 2012 - 03:31

[…] Kleurtrend 2012: KLEUR is het toverwoord voor je interieurWonen.Blogo.nlDe verfijnde en elegante kleuren vormen een perfecte balans en harmonie in je interieur. De contrasten kun je toepassen in materiaalgebruik door mat en glans met elkaar te combineren. In de design interieurs zie je de pastel kleuren gecombineerd worden … […]

Reageer
Kleur tip! De Kleurtrend voor 2012: WARM ORANJE | Wonen 17 maart 2012 - 15:07

[…] als wel van Flexa hebben Oranje uitgeroepen als dé Kleur voor 2012! En dat sluit mooi aan op het artikel van mijn collega […]

Reageer
Kleurtrends 2012 8 april 2012 - 19:03

[…] Bron […]

Reageer
Salone del Mobile Milaan, gespot de nieuwste trends. - Wonen 7 mei 2012 - 07:00

[…] was dit jaar een opvallend aspect tijdens Salone del Mobile. Zoals je in mijn vorige artikel hebt kunnen lezen, zien we dit jaar veel kleur in het interieur en dit was op de beursvloer goed […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com