You are here: Home » Apple accessoires & gadgets » Parrot lanceert nieuwe gadget, de AR. Drone 2.0

Parrot lanceert nieuwe gadget, de AR. Drone 2.0

geschreven door Constance
tapijttegels Magic Carpets

In oktober 2010 ben ik aanwezig geweest bij de introductie van de Parrot AR Drone en deze was, indertijd, alleen beschikbaar voor de iPhone. (Je kunt dat artikel, incl. video, hier nalezen.)

En natuurlijk kon een opvolger van de AR.Drone niet uitblijven en in Las Vegas wordt, tijdens de CES 2012, de AR.Drone 2.0 geïntroduceerd. De AR. Drone 2.0 quadricopter kan nl. bestuurd worden dmv. WiFi in combinatie met een Smartphone of een Tablet en is dus nu ook beschikbaar voor Android!

De camera voorop de Parrot AR.Drone 2.0 zendt het uitzicht van de quadricopter tijdens de
vlucht live naar het scherm van de Smartphone.Je beleeft de vlucht alsof je hebt plaatsgenomen aan boord van het toestel. Dankzij de nieuwe besturingsapp AR.FreeFlight 2.0, kan je de HD-video’s opslaan, bekijken en delen met de AR.Drone-gemeenschap.

De Parrot AR.Drone 2.0 is beschikbaar met 2 bijzonder gestroomlijnde rompen gemaakt van EPP (een materiaal dat wordt gebruikt bij het ontwerpen van autobumpers). Dit maakt de rompen licht, zeer sterk en beschermen ze de onderdelen van de quadricopter.
Voor buitenvluchten zorgt de, in 3 kleurcombinaties verkrijgbare (oranje/geel, oranje/groen,  oranje/blauw), geprofileerde romp voor een lagere luchtweerstand en waarborgt de wendbaarheid en de stabiliteit van de AR.Drone 2.0. Binnen beschermt een tweede romp de propellers tegen eventuele schokken. De cockpit, zwart-wit met een rode streep, benadrukt het geheimzinnige en gestroomlijnde uiterlijk van de quadricopter. Verder helpen de led-lichtjes (groen vooraan, rood achteraan), die op het landingsgestel zijn geplaatst, de piloot om de richting waarin zijn AR.Drone 2.0 vliegt nog beter te volgen en deze gemakkelijker te besturen. De Parrot AR.Drone 2.0 werkt met een herlaadbare Lithion Polymeer-batterij, die bij het toestel wordt meegeleverd.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com