You are here: Home » Columns » Zet Krabbe op straat.

Zet Krabbe op straat.

geschreven door Constance

Leuk! Er is weer een nieuw woonprogramma op TV. En weer met Martijn Krabbé. Het programma is vooral spraakmakend omdat er ook gebruik wordt gemaakt van het meubilair (lees: meuk) van de buren. In combinatie met nieuwe banken en accessoires krijg je een verrassend interieur.

Je moet wel zin hebben in thema’s voor de inrichting van je huis en de handen uit de mouwen willen steken. Het eind resultaat is in ieder geval een krachtige kleur explosie.

Leuk aan dit programma is dat je het effect van kleur ziet. Als we de woonbladen van de afgelopen tijd inkijken was het kleurgebruik voornamelijk grijs en wit. Wel mooi maar heel vrolijk werd je daar niet van. Door kleur te gebruiken kun je een ruimte meer in balans brengen. In dit programma is het voornamelijk ‘over the top’ gebruikt.

Om met de woorden van Martijn te spreken “een stijl die niet noodzakelijkerwijs de smaak van de bewoners hoeft te zijn”.  Dat is dan weer jammer. Juist in samenspraak met de bewoners kan een mooi kleurenpalet worden samengesteld waarmee je de persoonlijkheid van de bewoners kan benadrukken. Meubels komen mooi uit tegen een gekleurde wand en een saai kastje komt tot leven. Dat kan ook met je eigen meubels en kleuren die, in overleg met jou, met zorg zijn gekozen.

Wat me opvalt in dit programma is het gebruik van planten in huis …. vooral veel!!!

Iets minder mag ook. Wel zorgt groen voor leven in huis. Een grote groene plant kan zelfs de kleurtoevoeging zijn die je mist. Door meerdere planten van dezelfde soort in een grote pot te zetten krijg je al een mooie binnentuin. Het is november en buiten is het inmiddels grijs maar binnen gaan we dus voor kleur!

Ik ben benieuwd naar de volgende uitzending.

Lizette, stylist van de InterieurTipgever voor de regio Den Haag en Rotterdam

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com