You are here: Home » Badkamer » Interieurtips a gogo.

Interieurtips a gogo.

geschreven door Constance

In deze blog een aantal leuke en praktische interieurtips op een rij.  We geven tips voor het interieur, of het nu gaat over kleur, materiaalgebruik of waar je materialen kan aanschaffen. De naam van ons bedrijf is niet voor niets De InterieurTipgever. De meest voorkomende vragen zijn vaak eenvoudig te beantwoorden. Hieronder een aantal vragen met een tip als antwoord:

Hoe zorg ik er voor dat alle zitmeubels bij elkaar passen als ik een nieuwe bank wil aanschaffen?

Kies een bank uit met een neutrale kleur (donkerbruin of antraciet grijs),  fleur deze op met vrolijk gekleurde kussens en een mooie plaid, dan past de bank eenvoudig bij alle bestaande meubels. Kies wel kleuren uit voor de kussens die passen of  hetzelfde zijn bij de reeds bestaande meubels. En leg ook dan een donkerbruin of grijs kussen op de bestaande zitmeubels. Op deze manier trek je meubels naar elkaar toe qua kleur.

 

Ik heb een kleine badkamer hoe kan ik deze groter laten lijken?

Maak gebruik van een grote spiegel boven de wastafel. Deze laat een kleine ruimte twee keer zo groot lijken. En het reflecteert tevens het dag- of kunstlicht de ruimte in. Extra tip: Plaats achter de spiegel speciale spiegel verwarming dat beslaat deze niet.

Hoe kan ik mijn woonkamer minder hol laten klinken?

Dit komt vaak door harde vloeren (laminaat, hout en pvc) en harde wand en raambekleding (shutters). Kies dan voor een vloerkleed bij de bank en/of stoelen. Leg deze onder de bank door en leg deze niet voor de bank. Op deze manier lijkt de ruimte groter, het is veiliger en dempt het geluid. Gebruik tevens akoestisch behang dat dempt ook het geluid.

Hoe kan ik mijn interieur spannender maken?

Maak gebruik van contrast als u iets aanschaft. Materiaal en kleurcontrasten geven een spannend beeld. Een metalen kandelaar op een houten kast geeft een groter effect dan een houten kandelaar op houten kast. En kleuren die tegenover elkaar staan in de kleuren cirkel roepen meer contrast op dan ton sur ton kleuren.

Hoe voorkom ik miskopen?

Maak gebruik van de volgende regel bij de aankopen die u doet voor uw interieur: “Herhaling van vorm, materiaal en kleur zorgt voor rust in het interieur” Met deze regel in uw gedachten zult u nooit een miskoop begaan.

En tja als u aan deze tips leuk vind en er toch niet uitkomt en nog veel meer tips wilt. Dan wordt het tijd een vakkundige interieuradviseur in te schakelen!

Mart Renes, formulemanager van De InterieurTipgever

 

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Hanglampen 28 september 2011 - 08:41

Zeer mooi dat paars. Helaas wil mijn partner altijd wit en zwart in ons interieur. Ook mooi maar wel saai na 2 jaar! Beetje kleur is altijd leuk 🙂

Reageer
Design meubels 24 november 2011 - 15:40

Goed idee van die verwarming achter de badkamerspiegel, ik denk dat een beslagen spiegel voor veel mensen een groot irritatiepunt is.

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com