You are here: Home » Gadget nieuws » Philips Wake-Up light: Ben jij een ochtendmens?

Philips Wake-Up light: Ben jij een ochtendmens?

geschreven door Constance

De nachten worden alweer langer en daardoor krijg je het ‘probleem’ van in het donker opstaan. Ikzelf kan altijd zonder problemen mijn bed uitkomen maar als het nog donker is wil ik me altijd nog wel omdraaien en de wekker op  de ‘snoozestand’ zetten. Herkenbaar?

Waarschijnlijk wel want Nederland heeft het grootste aantal ‘snoozers’ van Europa blijkt uit een onderzoek van Philips. We kennen het hoogste aantal ‘snoozers’ van Europa en een derde heeft 30 minuten of meer nodig om echt wakker te worden. Verder toont dit onderzoek aan dat meer dan de helft van de Europeanen moe, traag en knorrig is bij het wakker worden. Ook Nederlanders zijn in de ochtend niet op hun allerbest. (Het onderzoek – uitgevoerd in 11 landen in Europa – laat zien dat de helft van de Nederlanders zichzelf als ochtendmens typeert. Frankrijk kent het hoogste aantal ‘ochtendmensen’ met 69%.) En speciaal voor alle ochtendhumeurmensen is Philips gestart met de ‘Wake-up Challenge’.

“Voor echte ‘ochtendmensen’ zijn de uurtjes voor het middaguur de besten van de dag. Deze mensen worden gemakkelijk wakker, hebben meer energie in de ochtend en zijn alerter”, vertelt Vanja Hommes, lichttherapie expert en Senior Application Scientist bij Philips. “Uit het onderzoek blijkt echter dat de ochtend voor de meerderheid van de Nederlanders elke dag weer een strijd is. En dat is jammer, want ‘ochtendmensen’ hebben op meer dan de helft van de Nederlanders een positief effect. Bovendien geeft lekker wakker worden je de hele dag een goed gevoel en meer energie.”

Verder is gebleken dat Nederland uitblinkt met het grootste aantal ‘snoozers’ van Europa: bijna de helft (44%) typeert zichzelf als ‘snoozer’ en wil dus graag nog een paar minuutjes extra slaap bij het afgaan van de wekker. Vooral vrouwen (69%) en jongeren onder de 24 jaar (86%) ‘snoozen’ tijdens de doordeweekse ochtenden. En over het algemeen doen we er in Nederland maximaal een kwartier over om alert en wakker te zijn (71%). Jongeren hebben daar echter meer moeite mee: bijna de helft heeft meer dan 30 minuten nodig om echt wakker te worden.

Dat ik in de herfst en winter meer moeite heb om mijn bed uit te komen is heel normaal, want dit is iets waar 2/3 van de Nederlander last van heeft, en ook de vrouwen meer dan de mannen, samen met de Britten en Denen. En licht zoals gebruikt in de Philips Wake-up Light kan hier een oplossing bieden zodat je je dag fris en fruitig begint.

Herken jezelf in het bovenstaande doe dan mee met de ‘Wake-up Challenge’. Philips Wake-up Light daagt Nederlanders met het grootste ochtendhumeur uit om te veranderen in echte ‘ochtendmensen’ in slechts 21 dagen. Je kunt jezelf, je partner, vrienden of vriendinnen opgeven via www.facebook.com/PhilipsHealthyLiving.

Onder de apps op Facebook vind je het tabje Wake up Challenge. Onder deze tab vind je een quiz en kun je je inschrijven voor de Challenge en wie weet wordt jij wel uitnodigt om mee te doen. De Challenge duurt in totaal 3 weken en ga je de effecten van de Philips Wake Up Light ervaren.  En na deze 3 weken is de officiële uitdaging afgelopen en dan verwacht Philips dat je door het ontwaken met de Wake Up Light meer energie hebt en ook echt ochtendmens geworden bent.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com