You are here: Home » Gadget nieuws » Gadget Test: Sony Ericsson Xperia mini pro

Gadget Test: Sony Ericsson Xperia mini pro

geschreven door Constance

Heel, heel, lang geleden was mijn eerste mobiele telefoon, een Sony Ericsson telefoon en de reden hiervoor was dat, indertijd, Sony Ericsson als enige een FM-radio in haar telefoon had. En een andere reden was, voor mij althans, dat Sony Ericsson echte ‘vrouwen’ telefoons maakten (en ruim voordat de term ‘ladyphone’ was geïntroduceerd). Maar aan mijn voorkeur voor Sony Ericsson kwam een einde toen er andere modellen en merken kwamen die ik mooier en vrouwelijker vond. En eigenlijk heb ik niet meer gekeken naar de huidige Sony Ericsson toestellen totdat ik de Sony Ericsson Xperia mini pro bezorgd kreeg.

De Sony Ericsson Xperia mini pro (in het wit, roze, turquoise en zwart) heeft ook het Android 2.3 besturingssysteem en zoals jullie weten ben ik een echte Android-fan. Ik heb zelf een wit exemplaar gekregen en het eerste wat opvalt is dat de mini pro een klein dikkerd is. En dat komt doordat je het 3 inch touchscreen naar boven kan schuiven en dan komt er een QWERTY-toetsenbord tevoorschijn. (Als je dat overbodig vindt kan je ook de Xperia mini aanschaffen, deze heeft alleen een virtueel toetsenbord.) Het typen op het echte toetsenbord gaat, met lange nagels, een stuk makkelijker dan dmv. het virtuele toetsenbord en dit komt oa. doordat het scherm niet zo heel groot is, maar het echte toetsenbord is voor dikkere (mannen)vingers een stuk minder makkelijk te gebruiken.

De Xperia Mini Pro heeft, zoals bij alle Android toestellen,  vijf homescreens en ook de snelkoppeling naar het hoofdmenu staat onderaan. Wat wel geheel anders is, is dat 4 knoppen in de hoeken van het scherm staan en in elk van deze knoppen kan je 4 snelkoppelingen toevoegen. De Xperia mini pro is speciaal bedoelt om snel gebruik te kunnen maken van Facebook. Na aanmelding bij Facebook krijg je automatisch updates in je contactenlijst en verschijnen foto’s en video’s van je vrienden in een aparte app. Verder is WhatsApp ook al standaard geïnstalleerd, evenals Datacontrole en hiermee kan je zien hoeveel je data gebruik is. (Ideaal als je een abonnement hebt met een data limiet.)

Wat zit er verder nog meer op de Xperia mini pro? Natuurlijk ook een camera en deze heeft 5.0 megapixels, met autofocus en zonder optische zoom en met een LED-flitser en natuurlijk kan je ook video-opnames (H.263, H.264, Mpeg 4, WMV) maken. De MP-3 speler kan verschillende audio formaten afspelen (AAC, AAC+, MP3, WAV en WMA) en de FM-radio werkt als je de headset aansluit. Natuurlijk kan je gebruik maken van GPS, handsfree, kompas en een Bluetooth 2.1 aansluiting.

En in de doos zit behalve het toestel, een headset, (USB)oplader en een geheugenkaart.

Conclusie: ik vind de Sony Ericsson Xperia mini pro een echt vrouwentoestel, zeker in de kleuren wit, roze of turquoise. En je krijgt heel veel waar je voor geld, want simlock vrij kost ie euro 269,95 (adviesprijs) en dat is voor een Android-slider model echt niet duur. Ik vind het een mooi toestel om te zien, misschien had ie wat platter gekund. En als je een echt Social Media verslaafde bent, dan kan je dat lekker snel doen dmv. het echte QWERTY toetsenbord. Verder kun je de mini pro uitbreiden met een aantal leuke en handige accessoires. Of zoals Testman het treffend zei: dit is eigenlijk het ideale toestel want je hebt Android en een echt toetsenbord!

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sony Ericsson Xperia ray - Ladygadgets - Ladygadgets.Blogo.nl 16 oktober 2011 - 04:45

[…] Men's Gadgets, Vrouw.Een paar weken geleden hebben jullie mijn hernieuwde kennismaking met de Sony Ericsson Xperia mini pro kunnen meemaken en dat smaakt naar meer. Zeker nu Sony Ericsson ook gekozen heeft voor Android.Na […]

Reageer
Sony Ericsson Xperia ray - Ladygadgets - Ladygadgets.Blogo.nl 16 oktober 2011 - 04:45

[…] Men's Gadgets, Vrouw.Een paar weken geleden hebben jullie mijn hernieuwde kennismaking met de Sony Ericsson Xperia mini pro kunnen meemaken en dat smaakt naar meer. Zeker nu Sony Ericsson ook gekozen heeft voor Android.Na […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com