You are here: Home » Accessoires » Nieuwe Sony eReader

Nieuwe Sony eReader

geschreven door Constance

Begin dit jaar hebben jullie kunnen lezen dat ik een Sony eReader hebt getest (kijk voor dat artikel even hier) maar er komt een nieuw model aan.En ik kan echt niet meer zonder eReader dus ik zou zeggen, het meest perfect cadeau voor Sinterklaas of onder de Kerstboom!

Want de nieuwste Sony Reader (PRS-T1) heeft met Wi-Fi!  De nieuwe Sony Reader (in rood, wit of zwart) heeft afgeronde hoeken, is 8,9 mm dun en met 168 gram zeer licht en daardoor moeiteloos in een hand te houden en het verbeterde touchscreen zorgt voor een bijzondere leeservaring want de pagina’s slaan soepel om als een boek, er is makkelijk in en uit te zoomen, eenvoudig aantekeningen te maken en met het ingebouwde woordenboek zijn onbekende woorden direct op te zoeken. De Sony Readers op de Nederlandse markt bieden tevens direct toegang tot de online boekhandel van bol.com. en zo kan je overal ter wereld Nederlandse eBooks te kopen als er een draadloze verbinding beschikbaar is.

De nieuwe Sony Reader is niet groter dan een paperback en eenvoudig mee te nemen. De Reader past moeiteloos in een binnenzak of tas. Als in het opstartscherm gekozen is voor Nederland dan staat bol.com standaard onder de ‘store button’ op de Reader. De nieuwste releases, populaire titels en klassiekers zijn dan binnen enkele seconden te downloaden bol.com. De Sony Reader maakt gebruik van E-Ink Pearl technologie, waardoor een contrastrijk beeld ontstaat en er van spiegelende of flikkerende beeldschermen geen sprake is. En daardoor lees je net als een ‘gewoon’ boek, binnen en buiten.

Via het touchscreen is direct het gewenste boek te kiezen, met een veegbeweging (swipe) zijn pagina’s om te slaan en door twee vingers samen te knijpen of uit juist uit elkaar te bewegen is in of uit te zoomen. Als een woord in de tekst langer ingedrukt wordt is de betekenis ervan op te vragen via het ingebouwde woordenboek en zelfs te vertalen via de in tien talen beschikbare woordenboeken op de Reader. Ook zijn er net als in een echt boek notities te maken op een pagina en is tekst te markeren met een vinger of met de bijgeleverde pen. Handig om later geselecteerde passages snel terug te vinden.

De nieuwe Readers bieden vanuit de tekst direct toegang tot Google of Wikipedia. Via een eenvoudige browser zijn compatible documenten (ePub, PDF) via Wi-Fi te downloaden. De Reader is geschikt voor veel digitale formaten, waaronder de populaire EPUB eBook standaard plus PDF en TXT-documenten. Daarnaast zijn persoonlijke digitale foto’s op het scherm te bekijken, zijn foto’s als ‘boekcover’ te gebruiken of juist als screensaver wanneer de Reader stand-by is. Daarnaast is opgeslagen muziek te beluisteren via een hoofdtelefoon tijdens het lezen.

yes. Je kunt deze eReader personaliseren met 8 verschillende lettergroottes en 6 verschillende lettertpes en het schermcontrast en de helderheid zijn eenvoudig in te stellen voor meer leescomfort onder alle lichtomstandigheden. De levensduur van de batterij zorgt ervoor dat de Reader maximaal één maand is te gebruiken zonder op te laden en als Wi-Fi aanstaat is dat drie weken. Overigens is de Reader en Wi-Fi gewoon te gebruiken tijdens het opladen via usb (pc of laptop). De Sony Reader heeft een intern geheugen van 2GB wat goed is voor ongeveer 1200 eBooks. Het interne geheugen is eenvoudig uit te breiden met een optionele microSD-kaart van 32GB. Zo zijn meer dan tienduizend boeken te raadplegen.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Nieuwe Sony eReader | Lezen en beleven 2.0 | Scoop.it 2 september 2011 - 17:30

[…] Nieuwe Sony eReader […]

Reageer
Nieuwe Sony eReader | Lezen en beleven 2.0 | Scoop.it 2 september 2011 - 17:30

[…] Nieuwe Sony eReader […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com