You are here: Home » Beauty gadgets » Headgroom, het scheerapparaat voor je hoofd van Philips

Headgroom, het scheerapparaat voor je hoofd van Philips

geschreven door testman

Een paar weken geleden besprak Constance al de Philips Headgroom, het scheerapparaat van Philips om je hoofd kaal te scheren. Graag wil Testman, na een aantal weken gebruik, zijn ervaringen met je delen. Testman moet eerst iets bekenen, hij houdt eigenlijk helemaal niet van elektrische scheerapparaten. Je hebt simpelweg 3 soorten mannen: zij die zich nat scheren (Testman), zij die zich met een elektrisch apparaat scheren en tot slot de groep mannen die zich nooit scheren. Overstappen van de ene groep naar de andere komt niet vaak voor, je verlaat je kamp niet zomaar.

Testman scheert naast zijn gezicht ook zijn hoofd. Wetende dat hij bij de groep natscheerders hoort, is het logisch dat hij ook zijn hoofd scheert met water, zeep en een scheerapparaat van Gilette. Liefst onder de douche, want het warme water zorgt ervoor dat scheren gemakkelijker gaat. Met de achtergrond van Testman, moest hij dus een hindernis nemen om een elektrisch scheerapparaat te gaan gebruiken, om zijn hoofd te scheren. Testman moest een switch maken in zijn hoofd, om het haar op zijn hoofd met een “elektriek” apparaat af te scheren.

De eerste scheerbeurt was meteen wennen, het lukte Testman in eerste instantie ook niet om de scheerbeurt zelf uit te voeren, er was hulp van een tweede persoon nodig. Daarnaast was Testman ook niet zo tevreden over het resultaat. Testman mopperde dat het niks voor hem was….Maar de tweede scheerbeurt ging al beter. Testman ontdekte dat hij het wel degelijk zelf kon, zonder hulp van buitenaf.

Punt van kritiek van Testman was dat het resultaat niet zo glad was als met een traditioneel scheermes. Dus dacht Testman ook in eerste instantie dat de Headgroom vooral was voor scheren, met achterlaten van een dune gloed haar. Een soort van eendagsbaartje, maar dan op je hoofd. Maar op de verpakking beloofde Philips toch echt Zero millimeter. Na de derde scheerbeurt ontdekte Testman dat bij de Philips, net als bij een natte scheerbeurt, ook een helemaal glad hoofd, tot de mogelijkheden behoort. Kwestie van wat meer geduld en wat langer doorscheren.

Nu een paar weken later is Testman helemaal enthousiast. De liefde kwam laat op gang, een natscheerder is niet zo maar om, maar Testman is om. Je hoofd scheren met een Philips is helemaal ok. Maar er blijft nog wat te wensen over, het zou mooi zijn wanneer Philips het apparaat geschikt zou maken voor scheren onder de douche. De Headgroom kan wel onder de kraan worden schoongemaakt, maar is niet geschikt voor gebruik tijdens het douchen. Testman is een fan van het scheren tijdens het douchen, door het warme water gaat scheren gemakkelijker en eventuele haartjes verdwijnen ook direkt in het putje.

Conclusie, de Philips Headgroom is een uitstekende keuze voor mensen die hun gezicht al elektrisch scheren en ook hun hoofd willen doen. Maar de Philips is ook een prima keuze voor de natscheerder, het vergt even oefening, maar het resultaat is perfect en de hoodhuid raakt wat minder geirriteerd na het scheren (al zijn daar weer prima produkten voor). Alleen de wens om het apparaat onder de douche te kunnen gebruiken, is het enige minpuntje.Maar ja, Testman moet natuurlijk wel wat te wensen houden.

 

 

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Sander 22 maart 2017 - 11:48

Gebruik het apparaat al jaren onder de douche gaat prima hoor!

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com