You are here: Home » Beauty » Nutricosmetica

Nutricosmetica

geschreven door Constance

Een tijdje geleden heb ik tijdens mijn wekelijkse column op Radio 10 Gold (Beautycase By TOM) aandacht besteed aan Nutricosmetica, ofwel eetbare cosmetica.

In Japan is Nutricosmetica al een aantal jaren een groot succes en liggen er bij de supermarkt melkachtige drankjes die de collageen aanmaak bevorderen waardoor huidveroudering een vertraging oploopt. Bij ons kan je sinds een tijdje ook bij de apotheek terecht voor allerlei verschillende ‘beautypillen’. Zo heb ik zelf 2 maanden geleden de Innéov Zonnecapsules geslikt en ondanks het feit dat ik makkelijk bruin, zag ik een mooi resultaat na 1 maand dus ga ik nu weer beginnen met een kuurtje want ik vertrek volgende maand naar de zon.

Het merk Innéov (een samenwerking van L’Oréal en Nestlé) heeft behalve de zonnecapsules nog een aantal andere middelen; zo is er een capsule die huidveroudering tegengaat, eentje die een droge huid de juiste verzorging geeft, een andere zorgt voor mooi dik haar en tenslotte pakt de laatste cellulitus aan.  Verder zijn er verschillende collageen-snoepjes en drankjes te koop die huidveroudering tegengaan.

Een andere stap is het zgn. beautyfood en dan moet je denken aan fruit en groeten die anti-oxidanten bevatten, zoals tomatensap en bessen, perzik (voor een zachte huid) of Aloë Vera (die je lichaam zuiveren). Ook is Vitamine C geweldig tegen huidveroudering en daarom zie je dit ingrediënt dan ook regelmatig terug in allerlei crèmes.

Nu ben ik overtuigd van de spreuk ‘baat het niet, dan schaadt het niet’ maar toch denk ik dat je niet alleen dmv. capsules, drankjes en voedsel huidveroudering of andere beauty-probleempjes kan tegengaan. Je zult ook op je voeding moeten letten, sporten (wandelen of fietsen is ook lichaamsbeweging), veel water drinken en gezond eten en dit in combinatie met Nutricometica zal zeker helpen.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com